Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nelu Iordache, la DNA. Afacerisul este audiat într-un nou dosar de corupție

Procurorii DNA l-au preluat miercuri sub escortă de pe Aeroportul Otopeni pe omul de afaceri Nelu Iordache și l-au dus la audieri la sediul instituției într-un nou dosar de corupție.

Nelu Iordache, la DNA. Afacerisul este audiat într-un nou dosar de corupție
Comentează 0

Procurorii i-au adus la cunoștință acuzațiile din noul dosar și au început audierea acestuia, au declarat pentru Realitatea PLUS surse judiciare.

Nelu Iordache tocmai ajunsese în România, pe Aeroportul Otopeni, unde a fost așteptat de procurori. La ultimul termen din alt proces de corupție, avocatul a spus în sală că acesta e plecat in Italia. 

Nelu Iordache, considerat unul din "regii asfaltului", patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie, având şi o condamnare de 12 ani şi 6 luni închisoare, care nu este însă definitivă.

Astfel, în luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite