Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Negocieri dure la Bruxelles: au apărut nume noi pentru principalele funcții din UE

O nouă rundă de discuţii are loc azi la Bruxelles, pentru împărţirea celor mai importante funcţii din Uniunea Europeană, scrie Digi 24.ro. Potrivit sursei citate, se anunţă o nouă zi tensionată, în contextul în care cele mai aprige negocieri sunt legate de numele viitorului şef al Comisiei Europene. Varianta cu socialistul olandez Frans Timmermans, susţinută de Angela Merkel, a fost respinsă categoric de Partidul Popularilor Europeni, după o rebeliune fără precent împotriva cancelarului german.

Negocieri dure la Bruxelles: au apărut nume noi pentru principalele funcții din UE
Comentează 0

Potrivit lui Rareș Bogdan, în momentul de față se iau în considerare următoarele nume: Ursula von der Leyen (PPE) ministru german al Apărării – președinte al Comisiei Europene; Charles Michel, prim-ministru al Belgiei (Renew Europe) – președinte al Consiliului European; Maros Sefcovic (Slovacia) și Josep Borrell (Spania), amândoi socialiști -  înalt reprezentant și prim-vicepresedinte al Comisiei Europene.

În ceea ce privește funcția de președinte al Parlamentului European, aceasta ar urma să fie împărțită, între socialiști și popularii europeni, câte jumătate de legislatură fiecare, iar șeful Băncii Centrale Europene va fi decis oficial la toamnă, dar în principiu va fi ales un francez.

Mai trebuie spus că în PPE se vorbește despre faptul că ar fi mult mai avantajos pentru ca grupul să dea președintele Parlamentului în a doua jumătate a legislaturii, având în vedere că dacă acest lucru s-ar întâmpla acum, PPE ar urma să fie dezavantajat „la tragerile pe comisii”.

Foto: Mediafax

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite