Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Municipiul ar putea începe şcoala în scenariu GALBEN; ce categorii de elevi se întorc în clase

După cum vă informam ieri, autorităţile centrale au stabilit: de luni se deschid şcolile. Însă trebuie spus din capul locului că nu toate şcolile din ţară vor funcţiona după acelaşi scenariu. Dacă până în momentul de faţa erau luate în considerare trei scenarii de funcţionare, verde – cu o incidenţă de până la 1 la mia de locuitori, galben – cu o incidenţă între 1 şi 3 şi roşu, cu o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori, urmează să fie introdus un nou scenariu, cu o incidenţă de peste 6 la mie.

Municipiul ar putea începe şcoala în scenariu GALBEN; ce categorii de elevi se întorc în clase
Comentează 0

În localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic, iar copiii merg la școală. Scenariul galben, înseamnă că se întorc în clase copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII. Dacă localitatea intră în scenariul roșu, vor mai face cursuri normale doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar, iar în cazul scenariului numărul patru sau roşu închis am spune noi, toţi elevii şi preşcolarii rămân acasă.

Potrivit informaţiilor noastre, şcolile şi grădiniţele din Arad vor începe luni după scenariul galben, lucru confirmat şi de Marius Gondor, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad, care a ţinut însă să precizeze că încă nu e bătut nimic în cuie. „Potrivit datelor pe care le avem în momentul de faţă, municipiul va începe şcoala în scenariul galben. Aşteptăm însă un ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii care să reglementeze deschiderea unităţilor de învăţământ”, ne-a declarat Gondor. Acesta susţine însă că NU trebuie confundate scenariile după care funcţionează alte domenii de activitate, care au o incidenţă diferită pentru fiecare culoare faţă de incidenţa stabilită în cazul învăţământului. „Suntem pregătiţi să gestionăm orice scenariu. Avem stocuri de măşti, dezinfectanţi, au fost stabilite traseele în şcoli”, a încheiat şeful IŞJ.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite