Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce părere au părinții din Arad despre școala online

Părinții elevilor din județ au primit un chestionar pentru a răspunde la câteva întrebări legate de învățământul online. Datele au fost colectate de Inspectoratul Școlar Județean Arad (IȘJ), cei de aici putându-și face astfel o imagine cu privire la modul în care este percepută școala în timp de pandemie.

Ce părere au părinții din Arad despre școala online
Comentează 0

„Pornind de la necesitatea firească de a dialoga permanent cu toți partenerii educaționali, Inspectoratul Școlar Județean Arad a inițiat elaborarea unui chestionar adresat părinților elevilor din municipiul și județul Arad, pentru a obține un feedback punctual și realist  cu privire la modul de desfășurare a programului școlar în varianta online, în perioada 11 martie-3 aprilie, în contextul  pandemiei COVID-19.  Această inițiativă a stârnit interesul unui mare număr de   părinți, cărora le mulțumim  pentru înțelegere și responsabilitate”, susține Marius Gondor, inspectorul școlar general al IȘJ Arad.

Potrivit reprezentanților instituției, analiza celor  aproape 15.000 de chestionare completate a evidențiat faptul că majoritatea      părinților (88,6%) au avut posibilitatea de a asigura copiilor accesul și participarea la activitățile online organizate de școală, în contextul actual. De asemenea, 86,3% dintre repondenți se declară interesați nu numai de asigurarea tuturor condițiilor tehnice necesare învățării online, dar și de  stimularea  motivației intrinsece pentru învățare.  Un alt aspect pozitiv evidențiat este gradul mare de satisfacție cu privire la colaborarea profesorilor cu elevii și cu părinții în această perioada de distanțare socială. Astfel, „50,3% dintre părinți se declară foarte mulțumiți, iar 44,1% sunt mulțumiți de această colaborare”, a mai declarat inspectorul școlar general, adăugănd: „Acest lucru nu poate decât să ne bucure și profit de această ocazie pentru a-i felicita pe toți colegii, cadre didactice  care s-au implicat cu profesionalism și dedicație în adaptarea resurselor educaționale la mediul online, în această perioadă dificilă pentru toată lumea. La finalul  perioadei de după vacanță, vom face o noua analiză pe baza unui nou chestionar adresat părinților elevilor noștri”.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite