Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Muncitori din Tadjikistan, cercetaţi pentru DISTRUGERE, după o vizită la Sarmizegetusa Regia

Trei muncitori din Tadjikistan, aflați în vizită la Sarmizegetusa Regia, vor fi cercetați penal, după ce au mâzgălit monumentele din cetatea dacică. Au fost prinși de agenții de pază din sit, scrie adevarul.ro.

Muncitori din Tadjikistan, cercetaţi pentru DISTRUGERE, după o vizită la Sarmizegetusa Regia
Comentează 0

„Patrula de jandarmi din cadrul Detașamentului 4 de Jandarmi Orăștie care se afla în misiune de menținere a ordinii publice pe traseele turistice din zona Cetății Sarmizegetusa Regia a fost sesizată de agentul de pază din cadrul sitului arheologic cu privire la faptul că un grup de persoane în interiorul cetății scrijelește monumente aflate pe terasa a XI-a, respectiv un bloc din cadrul ansamblului de blocuri de calcar aflate în zona piațetei pavate în apropierea marelui templu circular de pe terasa a XI-a”, a informat Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara (DGAMPT).

Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de distrugere și au solicitat intervenția polițiștilor.

„Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmizegetusa Regia. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: colaj PressAlert.ro
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite