Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce descoperire uimitoare au făcut muncitorii într-o școală dărăpănată (FOTO)

Câțiva muncitori au făcut o descoperire uimitoare în timp ce renovau o școală care necesita reparații. 

Ce descoperire uimitoare au făcut muncitorii într-o școală dărăpănată (FOTO)
Comentează 1

Chemată să înlocuiască tablele de scris din sălile de clasă ale unui liceu, echipa de muncitori a descoperit că sub acestea se află alte table de scris, neatinse din 1917. Ba mai mult pe ele se aflau desene, formule de calcul și adevărate lecții de caligrafie.

Întâmplarea a avut loc recent într-un liceu din Oklahoma, Statele Unite și a fost mediatizată intens în mediul virtual. Profesorii și elevii din unitatea de învățământ au rămas impresionați să afle cum socoteau și cât de frumos scriau copiii în urmă cu peste 100 de ani, relatează Washington Post. 

"Modul în care scriau pe tablă m-a uimit. Rar întâlnești astăzi un astfel de scris de mână în licee sau școli. Este foarte frumos", a declarat directorul școlii.

Pe una dintre tablele de scris era desenată o roată folosită pentru tablă înmulțirii."Nu știam că există o astfel de tehnică de predare", a declarat un profesor. 

Deși tablele de scris din patru clase au fost înlocuite conducerea liceului a luat decizia să le păstreze pe cele vechi în muzeul instituției. Mai mult, exponatele vor necesita un tratament special pentru a se conserva cât mai bine.

sursa: observator.tv

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite