Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moțiunea, dezbătută și votată, astăzi, la ora 12. Orban: "Nu are șanse să treacă"

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban să fie dezbătută și votată miercuri începând cu ora 12:00. Premierul Orban este încrezător că moțiunea nu are șanse să treacă.

Moțiunea, dezbătută și votată, astăzi, la ora 12. Orban:
Comentează 0

Premierul Orban a declarat că moțiunea inițiată de PSD și UDMR nu are șanse să treacă.

"Conform evaluării noastre, nu există numărul de voturi necesare astăzi. Din punctul meu de vedere, astăzi, pe evaluarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea cum este astăzi nu are şanse să treacă", a subliniat Orban.

El a susţinut că liderul Pro România, Victor Ponta, "încă mai poate să îşi schimbe părerea de zece ori până la momentul votului".

Premierul vorbit şi despre votul de învestitură a unui nou Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată.

"Legat de această eventualitate noi am luat decizia foarte simplă ca parlamentarii PNL să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. (...) Dacă după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură vor vota învestirea aceluiaşi guvern înseamnă că trebuie să se caute şi oricum cred că va râde toată ţara de ei", a spus Orban.

Marți dimineața, parlamentarii social-democrați au amânat calendarul moțiunii pentru a vedea dacă Guvernul va anunța o OUG pe alegerea primarilor în două tururi, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că Guvenrul nu poate da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece instituția și-a asumat deja răspunderea pentru această prevedere.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite