Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moment important în lupta anti-Covid19. 70% dintre adulții din UE au fost vaccinați cu cel puțin o doză

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat ieri faptul că 70% dintre adulții din UE au fost vaccinați împotriva virusului Covid-19 cu cel puțin o doză.

Moment important în lupta anti-Covid19. 70% dintre adulții din UE au fost vaccinați cu cel puțin o doză
Comentează 0

„Uniunea Europeană s-a ținut de cuvânt și a făcut ceea ce trebuia. Ne-am propus să protejăm 70% dintre adulții din UE cu cel puțin o doză de vaccin în luna iulie. Astăzi ne-am atins obiectivul. Iar 57% dintre adulți sunt deja pe deplin protejați cu două doze de vaccin. Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali. Procesul de recuperare a decalajelor a fost foarte reușit, dar trebuie să continuăm eforturile" a declarat doamna Von der Leyen.

Având în vedere gradul ridicat de risc de răspândire pe care îl presupune noua variantă Delta a virusului, președinta CE a lansat și un apel de vaccinare către toți cei care au această posibilitate, atât pentru a își proteja propria sănătate dar și pentru a îi proteja pe ceilalți.

În ceea ce privește România, până la acest moment doar 31% din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin și 30% au finalizat schema de vaccinare.


Scrie un comentariu

trimite