Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Milioane de oameni fac sport pentru întreținerea corpului

Milioane de oameni fac sport pentru întreținerea corpului
Comentează 0


Unii o doar pentru performanță , alții pentru sănătate , iar alții pentru frumusețe. Fitness-ul și culturismul sunt două forme de sport practicate tot mai mult în toate regiunile globului.

La sala Clubului XOX Gim din Arad  am întlnit-o zilele acestea pe Anamaria Lazăr, o tânără de 17 ani  ( pentru cei care iubesc sportul specificăm că este fiica maestrului Vasile Nicu Lazăr, fost boxer de performanță și antrenor arădean), o adolescentă pe care nu am  mai văzut-o din perioada când avea doar 5-6 ani și care făcea demonstrații de gimnastică în pauzele dintre rundele de box desfășurate pe ringul descoperit din Vîrfurile, proprietatea părinților ei.

Am în fața mea o dominișoară de toată frumusețea, frumusețe ce a moștenit-o de la părinții ei, dar și finisată la cursurile de fitness desfășurate la Arad sub antenta supraveghere a antrenorului Constantin Bîșca, la Clubul XOX Gim.

- Nu te-am mai văzut de la vârsta  de 5 ani Anamaria. Cum ai reușit să te schimbi așa?
- În primul și primul rând datorită sportului. Am dorit să mă fac gimnastă, am și urmat cursurile de pregătire la Deva, în acest sens, dar o afecțiune a ficatului ( din cauza efortului) m-a obligat să renunț. Unchiul meu, antrenorul de fitness și culturism  al clubului arădean, m-a convins să vin în Arad și , la început , sub îndrumarea lui să încep cursurile de fitness, îmi spune Anamaria

- Mi-am dat seama că am în fața mea o nepoată ambițioasă, ne spune antrenorul Bîșca, cu o personalitate ieșită din comun, eram sigur că nu vom da greș. Executa tot ce îi ceream fără niciun comentariu. Și nu e ușor. Trebuia să renunțe la comoditate și nu e ușor. Trebuia să renunțe la anumite alimente și nu e ușor. Trebuia să renunțe la anumite anturaje și nu e ușor. Anamaria este o fată frumoasă, tentațiile sunt mari... și nu e ușor. În fotografiile pe care vi le-am trimis se poate vedea deosebirea între perioada de după gimnastică și cea de-a acum.

- Hai să trecem la subiect Anamaria. Muncești mult?
- Da, foarte mult, de două ori pe zi câte 2-3 ore. Dacă la gimnastică aveam palmele cu răni deschise, aici oboseala este de alt tip. E foarte greu, dar este o oboseală ,ai ” plăcută”, mai mult psihică. Trebuie să mănânc cu măsură, să mă hidratez cu măsură să-mi drămuiesc timpul cu măsură. Sunt elevă la Liceul din Gurahonț, iar subiectele temelor le primesc de la colegi . Deși s-ar părea , nu am problele cu asimilarea programei și nu sunt restanțieră la nicio materie. Știați că la 2 ani ...frecventam clasa I? Am descoperit întâmplător , cam pe la 4 ani, că învățătoarea nu m-a trecut în catalog ( nici nu era voie) și am mers plângând la tatăl meu să o pârăsc. Învățătoarea , ca să-mi facă oarecum pe plac , m-a trecut cu creionul ultima în catalog, iar la finalul anului școlar mi-a dat o diplomă ....așa de formă. De nervi am rupt-o în fața ei și-a tatălui meu  sub privirile stupefiate ale acestora.
La Arad , la fitness, sunt de doi ani , iar la primul campionat de bikini fitness ( o categorie de concurs) am luat locul al patrulea. Ăsta nu e loc pentru mine. Voi încerca să mă întrec pe mine însumi , pe data de 5 octombrie, la Campionatul Național de la Sibiu.

Intervine Costel Bîșca: - La Clubul nostru se practică trei categorii de sport: Unu: Pentru amatori, unde fiecare practicant urmărește dezvoltarea armonioasă a corpului său, menținerea sănătății, petrecerea timpului liber în mod plăcut. Apoi, doi, pentru frumuțețe,fitness-ul,  unde se urmărește să se formeze o alură plăcută la fesieri, abdomen , picioare și brațe, iar în al treilea rând , culturismul, unde performanța se atinge când crește armonios masa mulsculară ( atenție, nu grăsimea, ci masa musculară). la început, fiecare abonat are la dispoziție indicațiile unui antrenor care  îi face un program de lucru. O dată conștientizat acest program, el poate fi aplicat singur de cursant.

- Cu promisiunea că vom reveni cu alte noutăți despre clubul dumneavoastră, ne luăm la revedere , vă mulțumim și vă urăm succes la Sibiu, atât ție Anamaria cât și dumneavoastră domnule Bîșca.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite