Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de amenzi în valoare de sute de mii de lei date anul acesta de Poliţia Locală şoferilor care au oprit neregulamentar în zona centrală

Poliţia Locală anunţă că în primele cinci luni ale anului a dat mii de amenzi, în valoare de sute de mii de lei şoferilor care au parcat neregulamentar în zona centrală a municipiului.

Mii de amenzi în valoare de sute de mii de lei date anul acesta de Poliţia Locală şoferilor care au oprit neregulamentar în zona centrală
Comentează 0

„Fluidizarea traficului rutier și redarea zonelor pietonale către cetățeni rămân în atenția polițiștilor locali care, în ultima lună, au acționat atât pentru prevenirea încălcării normelor de circulație pe drumurile publice, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care staționează neregulamentar sau intră cu vehiculele în perimetre cu accesul interzis.

Zona centrală a municipiului continuă să prezinte cele mai multe probleme din acest punct de vedere. De la începutul anului până în prezent, au fost aplicate 2.322 de sancțiuni contravenționale în valoare de 512.285 lei, pentru faptele enumerate la art.142 din HGR 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, referitoare la oprirea neregulamentară în zonele trecerilor de pietoni, în intersecții, în stațiile de autobuz, pe trotuar, pe pistele de biciclete.

Odată cu sosirea sezonului cald, patrulele de polițiști locali acordă o atenție specială securizării arealelor cu terase și eliberării zonelor pietonale de autoturismele parcate neregulametar. În acest sens, deja s-au realizat primele ridicări de autovehicule din spațiile respective.

În registrul preventiv, Direcția Generală Poliția Locală va acționa în zonele din oraș unde s-a constatat incidența ridicată a opririi și staționării neregulamentare în sensul plasării de  notificări privind posibilitatea utilizării unor locații alternative de parcare, în proximitate. Înștiințările respective vor aduce la cunoștința șoferilor și sumele pe care riscă să le achite ca urmare a opțiunii de a nu se deplasa pe jos câteva zeci sau sute de metri, până la destinație”, se arată într-o informare de presă al Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite