Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Masacru la o şcoală din Texas: 19 elevi şi un profesor au fost împuşcaţi mortal

Cel puțin 14 elevi au fost uciși și un profesor a decedat în urma în urma împușcăturilor de marți de la o școală primară din Texas, au declarat surse pentru ABC News.

Masacru la o şcoală din Texas: 19 elevi şi un profesor au fost împuşcaţi mortal
Comentează 0

Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți după ce a pătruns marți într-o școală primară din Texas, acesta fiind cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o școală din SUA în ultimii aproape zece ani, scrie Reuters.

Suspectul în vârstă de 18 ani, care a fost ucis de poliție, și-a împușcat, de asemenea, propria bunică, a fugit cu o mașină cu care a avut un accident și a declanșat apoi un dezastru sângeros la școala primară Robb din orașul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Ofițerii de poliție l-au văzut pe atacator, îmbrăcat în vestă antiglonț, ieșind din vehiculul accidentat, având asupra sa o pușcă, și l-au „angajat” pe suspect, care a reușit totuși să intre în școală și să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS).

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, președintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte și „de bun simț” privind armele de foc.

Citește continuarea pe: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite