Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A FOST EXECUTAT! A comis patru crime şi mai multe violuri

Unul dintre cei mai detestaţi criminali din Statele Unite, Anthony Shore, a fost executat, prin injectarea unei substanţe letale, într-un penitenciar din Texas, anunţă AFP. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a primit pedeapsa capitală pentru patru crime şi mai multe violuri. 

A FOST EXECUTAT! A comis patru crime şi mai multe violuri
Comentează 1

Bărbatul, care trecea drept un soţ şi un tată respectabil, cu un talent muzical deosebit, a fost prins după opt ani de la comiterea ultimei crime care i-a putut fi atribuită, comisă în 1995. Atunci el a ucis o adolescentă de 16 ani, de origine hispanică, iar vinovaţia a fost dovedită pe baza testului ADN.

Anthony Shore a mai ucis o fetiţă de numai 9 ani şi o altă adolescentă de 14 ani. Condamnarea la moarte i-a fost însă pronuţată pentru violarea şi uciderea unei tinere de 21 de ani, în 1992. 

Bărbatul avea o existenţă aparent banală, muncea, era un tată grijuliu, iar în timpul liber cânta în cluburile de jazz. La sfârşitul anilor 90 a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva propriilor fiice, iar autorităţile i-au prelevat probe ADN, ceea ce a dus la demascarea sa.

La procesul său, în 2004, criminalul a cerut el însuşi să fie condamnta la moarte, dar în ultimii ani a depus mai multe cereri de revizuire a sentinţei, însă toate i-au fost respinse.

31 de state americane mai au încă în legislaţie pedeapsa capitală, însă unele dintre ele amână, de ani şi ani, punerea lor în aplicare.

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite