Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mamă la 13 ani. Fetiţa a născut acasă, sub privirile fratelui ei mai mic

O copilă de doar 13 ani din Baia Mare a născut acasă, în baie, sub privirile fratelui ei mai mic. Copila a rămas însărcinată în urma unui viol.

Mamă la 13 ani. Fetiţa a născut acasă, sub privirile fratelui ei mai mic
Comentează 0

O elevă de clasa a şaptea a dat naştere unui băieţel, în urmă cu doar câteva zile. Copila a născut acasă, în  baie, fratele ei în vârstă de 10 ani fiind cel care a descoperit grozăvia. „Fata s-a închis în baie, iar fratele ei a reuşit să deschisă uşa şi a văzut ce se întâmplă acolo. Atunci a chemat-o pe mama lor”, explică unul din vecinii familiei care are cinci copii.

După ce bebeluşul a venit pe lume, fetiţa şi nou-născutul au fost transportaţi la spital. Medicii au anunţat, imediat, organele ablitate să cerceteze cazul, după ce micuţa a povestit că a fost violată în scara unui bloc. „Procurorului de caz i-a povestit cum a fost violată şi cum a născut acasă. Cu siguranţă a fost o naştere dificilă. Copilul a fost adus cu multiple echimoze pe faţă, deci este evident că a fost o naştere dificilă”, spune Margareta Pârvănoiu, şefa secţiei Neonatologie a Spitalului Judeţean din Baia Mare. Micuţa a povestit în spital cum agresorul a prins-o de păr şi a târât-o după el până în scara unui bloc dintr-o zonă dn apropierea cartierului Craica.

Ajunşi la spital, bebeluşul a fost transferat, imediat la Secţia Terapie Intensivă, iar acum, după cum mai explică medicul, se dezvoltă normal. „Din punct de vedere fizic şi psihic, este doar o copilă. Este şocant faptul că a putut să nască acasă, vorbim de un nou-născut care a avut 3.100 de grame la naştere, iar mama are doar 13 ani, fiind dezvoltată atât cât este normal la această vârstă. Îmbucurător este faptul că este foarte ataşată de copil, îl alăpteză şi sunt toate şansele ca micuţul să rămână lângă mamă”, mai spune şefa secţiei Neonatologie.

Poliţişti au început o anchetă îna cest caz. De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş a demarat o anchetă.

Băiatul de 10 ani care a văzut-o pe sora sa născând în baie va fi evaluat şi consiliat de un psiholog.

Poliţiştii au reuşit să identifice agresorul, iar vecinii de scară a familiei spun că este cunoscut în zonă pentru alte abateri de acest fel. De altfel, bărbatul de 36 de ani a mai fost închis tot pentru viol. „Am mai auzit despre el că şi-ar fi violat inclusiv nepoatele. Dar nu a depus nimeni nicio reclamaţie”, spune un bărbat din vecini care a vrut să rămână anonim.

Sursa cancan.ro


Scrie un comentariu

trimite