Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai puține dosare la Tribunal și majoritatea judecătoriilor din județ; care sunt faptele „preferate” ale infractorilor arădeni

Tribunalul Arad și-a prezentat astăzi raportul de activitate aferent primelor nouă luni ale anului. Aruncând o privire asupra datelor furnizate de conducerea instanței arădene se poate observa o scădere a volumului de activitate comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dar cu toate acestea anumite tipuri de infracțiuni continuă să le dea de lucru magistraților, fie că sunt procurori sau judecători, ceea ce a făcut ca le Secția Penală să crească numărul de dosare.

Mai puține dosare la Tribunal și majoritatea judecătoriilor din județ; care sunt faptele „preferate” ale infractorilor arădeni
Comentează 0

„Volumul total de activitate al Tribunalului Arad a scăzut cu 9,13%. În ceea ce priveşte Secţia I Civilă, se constată o scădere a volumului de activitate cu 8,73%. La Secţia a II – a Civilă, volumul total de activitate a scăzut  cu 4,97%. În ceea ce priveşte Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, volumul de activitate a scăzut  cu 19,50%. Numărul de acţiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 0,66%. La Secţia penală, volumul de activitate a crescut cu 3,23%”, susține Virgiuliu Flavius Bradin, vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Topul infracțiunilor

Într-un top al infracțiunilor care au fost „transformate” în dosare penale ce au ajuns în primă instanță pe masa judecătorilor de la Tribunal, traficul de droguri ocupă locul întâi, cu 38 de dosare, dintre care 32 au fost soluționate. Urmează evaziunea fiscală, cu 34 de dosare, dintre care au fost soluționate 12; traficul de persoane, cu 17 dosare, dintre care au fost soluționate șase; omorul, cu 11 dosare dintre care cinci soluționate; fapte cu corupție, cu 11 dosare, dintre care trei soluționate și în sfârșit constituire de grup infracțional organizat, cu zece dosare, dintre care șase soluționate.

Ce s-a întâmplat la judecătorii

În ceea ce priveşte judecătoriile aflate în circumscripţia Tribunalului Arad, trebuie spus că doar la Judecătoria Arad a fost mai mult de lucru comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrându-se o creștere cu 4,95%. „La Secţia civilă a Judecătoriei Arad volumul de activitate a crescut cu 5,02%, iar volumul de activitate al Secţiei penale a crescut cu 4,64%. În ceea ce priveşte Judecătoria Chişineu Criş, se constată o scădere a volumului de activitate cu 19,70%. La judecătoria Ineu, volumul de activitate a scăzut cu 11,57%, la Judecătoria Lipova, volumul de activitate a scăzut cu 14,60%, iar la Judecătoria Gurahonţ, se constată o scădere a volumului de activitate 1,49%”, a ținut să precizeze Virgiliu Flavius Bradin.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite