Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai puţin de jumătate din totalul contractelor de muncă au fost actualizate în Revisal. Câte sunt la privat şi câte la stat

Aproape 3 milioane de contracte de muncă au fost actualizate în Revisal după transferul contribuțiilor către angajat. Mai exact, au fost înscrise modificări pentru 2,9 milioane de contracte de muncă, dintr-un total de 6,3 milioane. Cele mai multe dintre acestea au fost operate în mediul privat.

Mai puţin de jumătate din totalul contractelor de muncă au fost actualizate în Revisal. Câte sunt la privat şi câte la stat
Comentează 0

Pentru 50% dintre contractele de muncă, cu normă întreagă sau parțială, din sectorul privat au fost înregistrate deja modificările în Revisal, în timp ce la stat a fost făcută majorarea doar pentru 30% dintre salarii, potrivit Profit.ro

Totodată, pentru aproape 50% din toate contractele de muncă cu normă întreagă au fost operate creșteri în Revisal, în timp ce la timp parțial de lucru procentajul este mult mai redus, de circa o treime. 

Însă, din cele aproape 1,4 milioane de contracte de muncă (normă întreagă și timp parțial) de la stat, majorate conform ordonanței, doar 30% au fost înregistrate în Revisal.

Astfel, dacă la stat putem afirma cu certitudine că au fost majorate și cele 70% din total salarii pentru care nu au fost operate în Revisal modificări, în privat nu este clar ce parte dintre salariile pentru care nu au fost consemnate modificări sunt în fapt crescute sau nu.

O parte dintre anagajatori au anunțat, chiar, că nu vor majora încă salariile brute pentru a compensa transferul integral al contribuțiilor în sarcina angajatului și că vor aștepta ca legea care aprobă ordonanța de transfer al contribuțiilor să treacă de Parlament pentru a face acest lucru. În acest timp, mulți dintre acești angajatori acordă angajaților compensații sub diverse forme, precum bonusuri, pentru ca salariații să aibă același venit net ca în 2017. 

Angajatorii au timp până pe 31 martie să opereze în Revisal majorările de salarii în vigoare de la 1 ianuarie, legate de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite