Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atenţie la contractele pentru munca în străinătate! Ați putea fi înșelați

Atenţie la contractele pentru munca în străinătate! Ați putea fi înșelați
Comentează 0

Numeroase sesizări au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad privind nereguli în contractele pentru munca în străinătate, iar de la începutul anului au primit amenzi 13 firme care plasau forță de muncă în afara țării.

ITM atrage atenţia persoanelor care apelează la firme ce mediază angajarea în străinătate să citască atent clauzele înaintea semnării contractului. Asta pentru că mulți arădeni s-au lăsat păcăliți. Unii au găsit condiții de muncă pe care nu le-ar fi acceptat dacă citeau cu atenție contractele, în timp ce alții nici nu au mai fost angajați, deși plătisesă medierea, iar banii au fost pierduți.

”ITM nu poate interveni asupra executării sau  încetării contractului de mediere, iar în cazul în care agentul de ocupare a forţei de muncă nu şi-a  respectat obligaţiile asumate prin acesta, competenţa de soluţionare a litigiilor revine instanţei de judecată”, precizează inspectorii de muncă. 

Este important de știut că firmele de mediere au obligația se se înregistreze la ITM, în Registrul special de evidenţă a agenţilor de ocupare a forţei de muncă. Cele care nu sunt înregistrate, de regulă nu sunt de încredere și pot să își înșele clienții.

Amenzile pentru astfel de firme sunt cuprinse între 5.000 lei și 15.000 lei.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite