Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

FOTO | Mai multe morminte au fost VANDALIZATE în Cimitirul ”Eternitatea”. Iată-i pe puștii care au făcut asta din ”distracție”

Doi băieți de 13 ani au fost prinși și predați polițiștilor după ce au vandalizat 11 morminte din cel mai mare cimitir arădean. Ei au spart sau dărâmat cruci din marmură și au făcut foc pe locurile de veci.

FOTO | Mai multe morminte au fost VANDALIZATE în Cimitirul ”Eternitatea”. Iată-i pe puștii care au făcut asta din ”distracție”
Comentează 4

Angajați ai Cimitirului ”Eternitatea”, cel mai mare din județul Arad, au surprins, la sfârșitul săptămânii trecute, doi băieți care vandalizau morminte. Aceștia au distrus 11 morminte, ale căror cruci din ciment sau marmură au fost sparte sau dărâmate.

De asemenea, băieții au făcut foc pe unul dintre morminte și au spart capacele din beton ale altora.

Angajații cimitirului au solicitat sprijinul polițiștilor locali, pentru că băieții au fugit când au fost surprinși. Ei au fost însă prinși și s-a constatat că locuiesc în apropiere și au provocat distrugerile ”din distracție”.

Cei doi băieți au fost predați mai departe unui echipaj al Poliției Județene, care continuă cercetările pentru profanare de morminte.

Cimitirul ”Eternitatea” are peste 55.000 de morminte și nu este prima dată ținta unor astfel de vandalisme. Printre mormintele celebre se află cele ale corifeilor Marii Uniri de la 1918 Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite