Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şi-au plâns fratele plecat prematur dintre ei

Familia UTA-ei s-a strâns la cimitirul ”Eternitatea” la căpătâiul Adrian Baciu, mijlocașul Bătrânei Doamne din a doua jumătate a anilor 90 care s-a stins din viață, în urma unui accident de muncă. 

Şi-au plâns fratele plecat prematur dintre ei
Comentează 0

Todea, Botiş, Mateiaş, Freer, Papp, Grădinaru, dar şi alţi jucători ori antrenori care au trecut pe la UTA, ori îl cunoşteau pe fostul campion din postură de adversar sau, pur şi simplu, fotbalist.

”E greu să ne găsim cuvintele în fața unei asemenea tragedii… Mai ieri se bucura alături de noi pentru promovarea în liga a doua… ”, a spus Roland Nagy. ”A debutat în 1995, când încă eram la echipă. A fost primul promovat dintre juniori, un talent indubitabil, niciodată n-a avut vreun conflict cu cineva, și-mi amintesc că era mai introvertit la început. A avut o carieră frumoasă”, a spus și Codru Grădinariu.

Adrian Baciu s-a născut pe 27 ianuarie 1978, la Arad. În anul 1996 a devenit campion național cu generația crescută de Francisc Tisza la Romvest, din care au mai făcut parte Grozav, Măduța (portari), Panin, Botiș, Botaș, Găman, Mogoșanu, Zaha, Butunoi, Freer (apărători), Todea, Felnacichi, Ciubăncan (mijlocași), Drăgan, Turcan, Ciba (atacanți).

Juca mijlocaș și a fost primul din ”generația Tisza” care a promovat la UTA. Celelalte borne ale carierei sale sunt FC Arad, FC Național București, West Petrom Pecica, Frontiera Curtici, Telecom Arad, Voința Macea sau Șoimii Lipova. În străinătate la jucat la ASV Durlach (Germania) și FC Chur (Elveția).

Adrian Baciu va fi înmormântat vineri, la ora 13,00.
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite