Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Când a convocat prima ședință de plen

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noapte, în functia de președinte al Camerei Deputaților. Fostul premier a primit 179 de voturi ”pentru” și 110 ”împotrivă”. În aceeași ședință au fost aleși și vicepreședinții, secretarii și chestorii forului legislativ. 

Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Când a convocat prima ședință de plen
Comentează 0

Din totalul celor 322 de deputați, la vot au fost prezenți 291. Numărul total de voturi exprimate a fost 289, numărul total de voturi anulate - 0, numărul total de voturi valabil exprimate 289.

Contracandidatul lui Orban a fost social-democatul Alfred Simonis, care a primit 110 voturi ”pentru” și 179 ”împotrivă”. Votul a fost secret cu buletine de vot. 

”Bună dimineața! În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc deputatului Ibram Iusein pentru că a salvat totuși o ședință care a fost aruncată în derizoriu de niște oameni care nu înțeleg încă ce înseamnă să fii în Parlamentul României. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor parlamentarilor care au participat la acest proces democratic de constituire și, evident, și contracandidatului Alfred SImonis.

Înainte de a declara ședința închisă, aș vrea să vă informez că mâine (marți - n.red)  vom convoca un plen, cel mai probabil în jurul orei 13:00, pentru a finaliza procedurile de constituire a noului Parlament, prin structura comisiilor și toate celelalte chestiuni, și, de asemenea, un Birou Permanent în jurul orei 12-12:30. Vă mulțumesc! Declar închise lucrările Camerei Deputaților”, a spus Orban la finalul votului.

La rândul său,  decanul de vârstă Iusein Ibram, președintele ședinței, l-a felicitat pe noul lider al Camerei Deputaților și i-a urat ”un mandat ușor și lung”.

În funcțiile de vicepreședinți ai Camerei Deputaților au fost votați Marius Budăi (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Laurenţiu Leoreanu (PNL) și Cristina Prună (USR-PLUS).

Noii secretari ai Camerei Deputaților sunt Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Oana Murariu (USR-PLUS) și Ovidiu Ganţ (Grupul minorităților naționale).

În funcțiile de chestori au fost votați Alexandra Presură (PSD), George Tuţă (PNL), Antonio Andruşceac (AUR) și Seres Dene  (UDMR).

Prima ședință a Camerei Deputaților s-a încheiat luni noapte, în jurul orei 02:20. Ședința a fost oprită inițial la ora 23.45, după cinci ore, de către decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR), chiar înainte de a fi aleasă noua conducere a forului legislativ. Acesta a invocat că este obosit, iar parlamentarii AUR au părăsit sala. Mai mult, George Simion, președintele AUR și lider de grup al partidului, a acuzat un blat între PNL și PSD. Ședința a fost reluată în jurul orei 01:00, cu un alt decan de vârstă. Mai multe detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite