Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucrătorii transfrontalieri au scăpat de izolarea la domiciliu

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 325 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 257. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 500, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2263.

Lucrătorii transfrontalieri au scăpat de izolarea la domiciliu
Comentează 0

Reprezentanții Prefecturii țin să sublinieze că Ordonanța Militară nr. 8 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19 prevede, la art. 5, următoarele informații ce pot fi de interes direct pentru arădenii care locuiesc sau lucrează în localități din Ungaria situate în apropiere de graniță:

Art.5 - (1) Se exceptează de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare lucrătorii transfrontalieri care, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

(2) Prin lucrător transfrontalier se înţelege persoana care face dovada că locuieşte şi lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, şi care se reîntoarce la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.

(3) Punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România în condiţiile alin.(1) sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Săcuieni, Urziceni şi Petea.

(4) Prin punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prevăzute la alin.(3) se permite şi intrarea/ieşirea lucrătorilor transfrontalieri cu maşini şi utilaje agricole.

(5) În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (2), persoanele în cauză intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

(6) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

„Ordonanța Militară nr. 8, dar și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică)”, susțin reprezentanții Prefecturii Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite