Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucrările la Teatrul Clasic Ioan Slavici - aproape gata; Gheorghe Falcă: „Un proiect european de peste 14 milioane de lei care aduce un plus orașului și arădenilor” (FOTO)

Având ca termen de finalizare 31 decembrie 2021, lucrările de reabilitare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad sunt aproape gata. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, acestea au fost finalizate în procent de peste 90%.

De altfel, şi ADR Vest a ţinut să anunţe că Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad se îmbracă în haine noi în această perioadă.

Lucrările la Teatrul Clasic Ioan Slavici - aproape gata; Gheorghe Falcă: „Un proiect european de peste 14 milioane de lei care aduce un plus orașului și arădenilor” (FOTO)
Comentează 0

„Clădirea monument istoric va fi reabilitată și restaurată printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Peste 14 milioane de lei sunt investiți în proiect, dintre care, peste 13 milioane sunt bani nerambursabili (FEDR + bugetul de stat). La finalul proiectului, clădirea va avea fațadele reabilitate integral, tâmplăriile exterioare vor fi reabilitate, iar cele din PVC vor fi înlocuite cu tâmplărie din lemn. De asemenea, sistemul de iluminat arhitectural va fi înlocuit cu unul modern, cu corpuri de iluminat pe bază de led.

În plus, lucrările asupra clădirii teatrului cuprind și: refacerea șarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existente din tablă și țiglă, schimbarea elementelor suport ale acesteia și montarea de parazăpezi pentru protecție; refacerea sistemul de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului;  reabilitarea instalației de paratrăsnet existentă; refacerea trotuarului curții interioare construcției, informează ADR Vest.

De menţionat că Proiectul „Reabilitare cladire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad - ETAPA 1- Restaurare si Reabilitare exterioară” este implementat prin Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

„Încă o clădire din Arad și-a recăpătat farmecul de odinioară. Teatrul Clasic Ioan Slavici are fațadele reabilitate, tâmplăria înlocuită și un iluminat arhitectural care vine să pună în valoare această bijuterie din patrimoniul Aradului. Un proiect european de peste 14 milioane de lei care aduce un plus orașului și arădenilor, un proiect început și câștigat în timpul mandatului meu de primar. O promisiune pentru parteneriatul cultural pe care Aradul îl va avea cu Timișoara în 2023, atunci când Timișoara va fi Capitală Culturală. Felicitări tuturor celor implicați care au reușit să ducă la bun sfârșit această provocare”, susţine europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului.

 

Galerie foto (19)


Scrie un comentariu

trimite