Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LOVERBOY lovește din nou!!!

La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă, pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

LOVERBOY lovește din nou!!!
Comentează 0

Concomitent, pe teritoriul Austriei, a fost efectuată o percheziție la o locație folosită de către suspecți în această țară.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, s-a constituit o grupare infracțională organizată ai cărei membrii au recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane de sex feminin minore și majore pe care le-au transportat pe teritoriul Austriei, în vederea practicării prostituției.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul IJJ Arad.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite