Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lipova, un oraş simfonic

Arădenii sunt invitați, în această seară, la „Lipova Symphonic City Maria Radna Open Air Festival”.  Evenimentul este al doilea festival ca mărime din județul Arad și se află deja la a V-a ediție.

Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Filarmonica Arad, Basilica Maria Radna – prin  preoții catolici Andreas Reinholz și Ionuț Căderean au pregătit un program de excepție, cu artiști de renume și lucrări din sfera muzicii simfonice.

Lipova, un oraş simfonic
Comentează 0

Pe scenă vor urca tenorul Alin Stoica, solist la Opera Națională din București, violonistul arădean Florin – Mihai Gherghel și invitată special în ediția din acest an, soprana pop-opera Iana Novac, catalogată ca fiind „vocea de aur de peste Prut”. Orchestra GlobART va acompania soliștii, împreună cu dirijorul Dan Crișan, directorul artistic al concertului – eveniment.

„Evenimentul din această transformă Lipova într-un oraș simfonic! Un oraș cult, un oraș care iubește frumosul, un oraș plin de istorie! Lipova are un trecut aparte, care îi conferă un statut cultural important. Ne dorim ca evenimentul organizat de noi să atragă un public interesat de muzică, un public care să se apropie tot mai mult de valorile artei muzicale vocal-simfonice,  oameni interesați de cultură și iubitori de frumos!, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Lipova Symphonic City – Maria Radna Open Air va începe vineri, 23 iunie 2023, de la ora 21.00  și va avea loc pe platoul din fața Basilicii Papale Maria Radna.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite