Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii arădenii au sărbătorit victoria președintelui Iohannis: harta județului a fost colorată în galben, cu o mică pată de roșu

Conducerea PNL Arad a organizat, astăzi, o întâlnire cu presa, pentru a sărbători victoria fără drept de apel pe care a repurtat-o candidatul partidului, Klaus Iohannis, în competiția cu pesedista Viorica Dăncilă. Cu o singură excepție (comuna Hălmagiu), liberalii au câștigat votul în toate unitățile administrativ teritoriale. Din cele 186.189 voturi exprimate în județ, 129.609 arădeni (69,61%) au votat pentru Klaus Iohannis și doar 56.580 (30,39%) pentru Viorica Dăncilă.

Liberalii arădenii au sărbătorit victoria președintelui Iohannis: harta județului a fost colorată în galben, cu o mică pată de roșu
Comentează 2

La întâlnirea cu presa de astăzi, alături de europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, au venit cei doi prim-vicepreședinți ai Organizației Județene, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea, care este și președinte al Organizației Municipale; cei doi parlamentari, deputatul Glad Varga și senatorul Ioan Cristina; Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad; Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale; consilierul județean Garofița Popa, președinta Organizației Județene de Femei; Liliana Waas, președinta Organizației Municipale de Femei; Ionel Bulbuc, vicepreședintele Organizației Municipale; consilierul județean Ioan Ulici; Dorin Stanca; Mihai Pașca; Cornel Faur, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul Organizației Municipale; Patricia Dinga și Decebal Fordon, președinta Organizației Județene de Tineret, respectiv președintele Organizației Municipale de Tineret; Lazăr Faur și Cristi Cotuna.

„Primul nostru mesaj este un mesaj de mulțumire pentru cetățenii din județul Arad, pentru mesajul transmis de la Arad cu privire la candidatura domnului Klaus Iohannis. Cu o mică rotunjire, Klaus Iohannis a obținut în județul Arad 70%. Având în vedere că am avut și eu o mică responsabilitate în relația cu Diaspora, vreau să mulțumim pentru românilor din Republica Moldova pentru prezența la vot, vreau să mulțumim și de aici de la Arad partenerilor noștri din Chișineu. De data aceasta, trebuie să apreciem și modul de organizare, faptul că România poate organiza alegeri fără probleme”, a declarat Gheorghe Falcă. În continuare, acesta a ținut să precizeze că în perioada următoare va urma o evaluare a organizațiilor locale, se va prezenta programul politic al candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și echipa de consilieri județeni, apoi programul candidatului pentru Primăria Municipiului și echipa sa, dar și că mai există câteva orașe unde mai este de lucru. „PSD are în continuare o anumită forță. Am cerut ca odată cu schimbarea prefectului să avem un audit la instituțiile deconcentrate. Guvernarea PSD nu a însemnat doar blocarea fondurilor, dar și angajarea unei clientele în spațiul administrativ”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Scor record la Nădlac

Iustin Cionca, șeful de campanie al PNL pentru județul Arad, a ținut să menționeze că dacă în turul I liberalii au pierdut patru comune în fața UDMR și una în fața PSD, de data aceasta au pierdut alegerile doar în una singură. În ceea ce privește rezultatul înregistrat în orașele din județ, trebuie spus că PNL a câștigat cu 64% la Chișineu-Criș, cu 74% la Curtici, cu 68% la Ineu, 65% la Lipova, cu 66% la Pâncota, cu 79% la Pecica, cu 69% la Sântana, cu 67% la Sebiș și cu 81%, cel mai bun scor, la Nădlac. „Suntem pe drumul cel bun și pentru alegerile locale care vor avea loc anul viitor. Arădenii doresc să muncim mai departe și să continuăm investițiile”, a afirmat Cionca.
 

Ce procent a obținut Iohannis în municipiu

La rândul său, Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale, a ținut să precizeze că aici PNL a obținut un scor de 71,54%, Klaus Iohannis fiind votat de 53.000 dintre cei 74.000 arădeni care s-au prezentat la urne. Votul pentru Klaus Iohannis este un vot pentru drumul european al României, pentru respectarea valorilor europene, a declarat Bîlcea.  

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite