Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii arădeni își doresc un oraș liber de PSD și au prezentat realizările celor zece luni de când PSD a părăsit guvernarea (VIDEO)

Conducerea PNL Arad a venit în fața presei cu o zi înainte de începerea campaniei electorale pentru a prezenta oferta electorală pentru Consiliul Județean și Primăria Municipiului Arad, dar și pentru a-și prezenta realizările. La întâlnirea cu presa au participat europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad; Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PNL Arad, președinte al Consiliului Județean și candidat pentru un nou mandat; Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale, primar al municipiului și candidat pentru un nou mandat; Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Muninicipale, vicepreședinte al CJA și candidatul PNL pentru funcția de viceprimar la municipiului; Răzvan Cadar, secretar general al PNL, vicepreședinte al CJA și candidat pentru un nou mandat; viceprimarul Ionel Bulbuc, care va candida pentru Consiliul Județean și senatorul Ioan Cristina.

Liberalii arădeni își doresc un oraș liber de PSD și au prezentat realizările celor zece luni de când PSD a părăsit guvernarea (VIDEO)
Comentează 1

„Așa cum știți, întotdeauna noi am avut un program electoral care în marea lui majoritate a fost pus în îndeplinire, și poate în anumite zone chiar am depășit așteptările noastre. Vom merge cu sloganul «CONSTRUIM ÎMPREUNĂ». Suntem partidul și oamenii care am construit atât în municipiul, cât și în județul Arad, putem vorbi de foarte multe proiecte pentru comunitatea locală și comunitatea județeană, de aceea marea proiecție a programului județean este legată de acest slogan”, a declarat Gheorghe Falcă. Acesta a mai spus că fiecare localitate are o viziune proprie de dezvoltare, drept pentru care municipiul va merge în alegeri cu sloganul „ARADUL LIBER, SIGUR ȘI FRUMOS”.

Susținut de GUVERNUL LIBERAL

În continuare, Iustin Cionca a vorbit despre realizările celor patru ani de când se află la conducerea CJA și despre planurile de viitor. „Consiliul Județean Arad încheie un ciclu de patru ani cu rezultate foarte bune. Venim în fața arădenilor cu respect, la fel ca în 2016, dar de data aceasta și cu rezultate ale muncii noastre foarte concrete. Candidez pentru al doilea mandat de președinte al CJA. Am alături de mine 58 din cei 78 de primari din județ, peste 550 de aleși locali, primarul municipiului și viceprimarul municipiului, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, pe domnul europarlamentar Gheorghe Falcă, parlamentarii PNL și sunt susținut de GUVERNUL LIBERAL, care a acordat cea mai mare încredere și susținere Aradului, din toate guvernările ultimilor ani”, a spus Cionca. Referindu-se la PSD, președintele CJA susține că formațiunea folosea Aradul doar ca pe o pușculiță din care scotea bani, dând exemplu cei 45 de milioane de euro tăiați în urmă cu doi ani din bugetul arădenilor, afirmând că anul trecut social democrații au  transferat, petru prima dată în istoria Românie obligațiile de a plăti cheltuielile sociale în sarcina administrațiilor locale. „Candidez pentru funcția de președinte al CJA și pentru că am primis în urmă cu patru ani că împreună cu echipa care mă susține voi munci pentru drumuri mai bune, un spital județean mai modern, un județ mai dezvoltat. Din păcate, patru ani nu sunt suficienți ca să poți să spui că ți-ai realizat măcar proiectele începute, din cauza birocrației, a nenumăratelor piedici puse de autoritățile centrale, trebuie să continuăm aceste proiecte”, a continuat Cionca.

Singura administrație de județ cu 21 de proiecte europene

Acesta a ținut să precizeze că CJA este singura administrație de județ din România care în ultimii patru ani a depus 21 de proiecte europene, în valoare de 570 de milioane de lei pentru drumuri, sănătate publică, prevenirea dezastrelor sau profesionalizarea administrației. Astfel, s-a obținut finanțare pentru construcția a patru spitale noi, două dintre acestea fiind în construcție, Oncologie și Psihiatrie. „Am obținut finanțări pentru extinderea UPU a Ambulatoriului – proiecte în valoare de patru milioane de euro în derulare. Am reușit să cumpărăm laboratorul de cardiologie intervențională, unde putem spune că am salvat 800 de arădeni. Am depus și am câștigat proiecte pentru 450 kilometri de drumuri. Avem în lucru proiecte de 500 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de apă și canalizare în județ. Am reușit să reformăm sistemul de asistență socială la nivel județen și vreau să vă spun că suntem văzuți ca model la nivel național. Am finalizat un proiect de aproximativ 32 de milioane de euro pentru colectarea deșeurilor. De asemnea am inaugurat o stațiune de interes local la Ghioroc, Litoralul Vestului, unde în ultimii trei ani au venit peste 300.000 de turiști”, a afirmat președintele CJA, care a ținut să precizeze că în ultimii patru ani au fost cofinanțate 1.100 de proiecte ale administrațiilor locale.

În continuare, a prezentat programul în zece puncte care urmează să fie implementat de echipa PNL în următorii patru ani:

  1. Aradul puternic;
  2. Aradul competent;
  3. Aradul modern;
  4. Aradul accesibil;
  5. Aradul sănătos;
  6. Aradul dezvoltat;
  7. Aradul cultural;
  8. Aradul empatic;
  9. Aradul viu;  
  10. Aradul înnoit.

 

Construim împreună un oraș liber, sigur și frumos

„Construim împreună un oraș liber, sigur și frumos”, și-a început expunerea Călin Bibarț, care a ținut să spună că oferta pe care a pregătit-o în calitate de candidat la Primărie a intitulat-o ARAD, adică:

Administrație responsabilă;

Respect față de cetățeni;

Atitudine și implicare;

Dezvoltare economică.

„Administrație responsabilă pentru că înțelegem o gestionare eficientă a bugetului local. O perfecționare a calității serviciilor publice. O reformă instituțională în administrație, în primul rând în ceea ce înseamnă digitalizarea și implementarea ei în continuare, precum și o simplificare a procedurilor administrative. Ne dorim un oraș viu, verde și curat în care vom continua investițiile în parcuri și locuri de joacă, în zone de agrement, în terenuri de sport, punerea în valoare a Falezei Mureșului. Un respect pentru tradiție și o promovarea a modernului în același timp, începând cu restaurarea Cetății și introducerea ei în circuitul civil, cât și a clădirilor istorice din Arad, precum și investiții în continuare în modernitate, în ceea ce însemnă dezvoltarea facilităților în traficul din Arad și a locurilor de parcare. Nu în ultimul rând, poate în primul rând, dezvoltare economică. Continuarea investițiilor, pe care le-am preluat din madatul domnului Gheorghe Falcă și sunt finanțate, dorim să le vedem implementate. Vorbim de la UTA-Calea Victoriei-Andrei Șaguna-Aradul Nou, reconfigurarea întregului traseu de peste 14 milioane de euro, podul aferent acestui traseu, de 34 milioane de euro, refacerea căilor de rulaj pentru tramvaie, în special în zona Micălaca de 6,5 milioane de euro, continuarea investiției în tramvaie noi, de peste 30 de milioane de euro, autobuzele electrice pe care le vom comanda, apoi evident un mediu de afaceri prosper, o dezvoltarea zonelor industriale, investițiile ample din fondurile europene care dorim să se regăsească în Cetatea Aradului, 80 de milioane de euro, în Zona de agrement de pe Mărului, în parcul din Zona 300, în remodelarea Bulevardului Revoluției, proiecte de 25 de milioane de euro, refacerea Falezei Mureșului, de 7,5 milioane de euro, reabilitarea Teatrului și partea interioară – 15 milioane de euro. Toate acestea însumează fonduri europene de peste 220 milioane de euro”, a declarat Bibarț. De menționat că valoarea proiectelor care sunt deja în diferite faze de licitație însumează jumătate din sumă.

„Ciuma roșie” la distanță de Arad

În încheiere, Gheorghe Falcă a ținut să mulțumească cetățenilor care l-au susținut în ultimii 16 ani. „Vreau să știți că împreună am ținut ciuma roșie la distanță de Arad. Vreau să cred că și în acest moment, partidul din care fac parte, echipa de la Consiliul Județean, condusă de domnul Cionca și echipa de la Primărie condusă de domnul Bibarț și doi viceprimari, domnul Bîlcea și domnul Faur, împreună cu arădenii vor ține la distanță ciuma roșie de Arad. Să nu uităm că în 2008-2018, în zece ani de zile, creșterea economică a Aradului este pe locul al treilea în țară, iar în 2014 am avut cea mai mare creștere economică din România. Să nu uităm că în zece ani ne-am dublat numărul de locuri de muncă din municipiu, iar în acest moment Aradul are în lucru proiecte de dimensiuni foarte mari”, a ținut să completeze Gheorghe Falcă. „Trebuie să mulțumim faptului că ne-a trebuit doar zece luni fără PSD, iar atunci când vorbim de Aradul liber, pe lângă ceea ce vrem noi să fim ca oameni liberi, o economie liberă, un sistem educațional liber, vorbim și de un oraș liber de PSD, pentru că nu am avut nevoie decât de zece luni fără PSD şi putem vorbi de finanţare pentru trenul de medie viteză Arad-Timişoara, care va avea încă un pod peste Mureş şi care va scoate traficul de cale ferată din Micălăaca. Tot în parteneriat cu Guvernul României, CJA a reuşit să semneye contractul de finaţare pentru Centura de S-E, un proiect de peste 45 de milioane de euro, făcând ca în viitor Aradul să fie singurul municipiu reşedinţă de judeţ din ţară cu un inel de centură 100% realizat. Tot în parteneriat cu Guvernul României putem spune că ne pregătim pentru drumul expres Arad-Oradea. Nu am avut nevoie decât de yece luni fără PSD şi ne ocupăm de Cetatea Aradului”, a încheiat Falcă, nu înainte de a menţiona că speră ca votul din 27 septembrie să fie un vot care să ţină PSD departe de Arad.

Intrați AICI pentru VIDEO

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite