Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lia Faur își lansează volumul de poezii „Piele de împrumut” la Biblioteca Județeană AD Xenopol

Lia Faur își lansează volumul de poezii „Piele de împrumut” la Biblioteca Județeană AD Xenopol
Comentează 2

Marți, 18 decembrie,ora 18,00, la Biblioteca Județeană AD Xenopol va avea loc lansarea volumului de poezii „Piele de împrumut”, autor cunoscuta poetă Lia Faur. Cu acest prilej de asemenea se va discuta despre anii 68, decret avorturi, victime, nevoia de feminism, societate, frământări politice, nevoia de emoție.

Lia Faur

Volumul „Piele de împrumut”, ediția a II-a, revizuită, editura Brumar, Timișoara, 2018, a fost lansat la Târgul de carte GAUDEAMUS, București. Imaginile din interior și coperta sunt semnate de Ana Alexandrescu, prefață de Șerban Foarță, text - coperta IV, Radu Vancu. Au prezentat: Alina Purcaru și Șerban Axinte.

Prima ediție a volumului a apărut la editura Vinea, București, 2009.

Este o carte a nevoii de a vorbi despre fiice, despre copiii cuprinși în experimentele indezirabile ale mamelor, despre descoperirea trupului feminin într-o epocă (anii '70-'80) în care informațiile erau tabú în multe familii, și despre durerea de a vedea cum trupul tău dulce și parfumat de copil poate deveni la adolescență doar o bucată de carne bună de luat în posesie. 

Va fi o lansare-dezbatere despre următoarele teme: Legea 770 din 1966 (care interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcina, cu câteva exceptii: dacă punea în pericol viața femeii, dacă unul dintre părinți suferea de o boala transmisibilă ereditar sau dacă mama prezenta invalidităti grave, dacă femeia avea peste 45 de ani sau născuse deja patru copii, și dacă sarcina era urmarea unui viol sau incest), lipsa educației sexuale în școală și familie, lipsa unor măsuri feministe, nevoia de exprimare liberă a presei, necesitatea emoției în zilele noastre.

La dezbatere vor participa jurnaliști arădeni care au confirmat: Lucia Bibarț, Corina Huțan, Raluca Medeleanu, Basil Mureșan, Vasile Sărăndan, Iza Pal, Tomckat Cu Arond, și cei care vor confirma, prieteni, scriitori, elevi, studenți, mame, fiice, tați, profesori, și oricine va fi interesat de temă. 

Moderatoare: Simina Dragoș, studentă la Universitatea Cambridge, Anglia.

Organizator: Editura Brumar, Director Loredana Târzioru

PENclub România, Director Magda Cârneci

Partener: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, Director Doru Sinaci

14 dec. la 11:39 · Trimis de pe web


Scrie un comentariu

trimite