Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legumele care îți curăță arterele. Include cel puțin una în alimentație pentru o sănătate de fier!

Sănătatea cardiovasculară este esențială pentru o viață lungă și activă. Una dintre cele mai comune afecțiuni legate de inimă este ateroscleroza, care apare când arterele se îngroașă și se întăresc din cauza acumulării de plăci. În mod fericit, anumite legume au proprietăți care pot contribui la menținerea sănătății arterelor și prevenirea aterosclerozei. 

Legumele care îți curăță arterele. Include cel puțin una în alimentație pentru o sănătate de fier!
Comentează 0

Iată care sunt legumele care curăță arterele:

Spanac

Bogat în potasiu și acid folic, spanacul poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și prevenirea îngroșării arterelor. De asemenea, luteina, un antioxidant prezent în spanac, poate ajuta la protejarea arterelor de oxidarea colesterolului LDL (colesterolul "rău").

Broccoli

Acest superaliment conține sulforafan, un compus care poate preveni formarea plăcilor în artere. Vitamina K din broccoli, de asemenea, poate ajuta la prevenirea calcificării arterelor.

Usturoi

A fost utilizat în medicina tradițională de secole pentru proprietățile sale benefice asupra inimii. Se crede că poate ajuta la lărgirea arterelor și la reducerea cantității de plăci.

Rosie

Licoopenul, pigmentul care dă culoarea roșie roșiilor, este un antioxidant puternic care poate preveni oxidarea LDL și, prin urmare, formarea plăcilor.

Avocado

Avocado este bogat în potasiu, care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține acizi grași mononesaturați care pot reduce colesterolul rău și crește colesterolul bun (HDL).

Sfeclă roșie

Nitrații din sfeclă roșie se transformă în oxid nitric în organism, ajutând la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge, promovând astfel un flux sanguin sănătos.

Ardei iute

Capsaicina, compusul care dă ardeiului iute gustul său picant, poate crește capacitatea organismului de a dizolva cheagurile de sânge și de a reduce inflamația, ambele fiind esențiale pentru sănătatea arterelor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite