Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lecție de fotbal la Paris și o seară rușinoasă la Liverpool  

Lecție de fotbal la Paris și o seară rușinoasă la Liverpool  
Comentează 0

                    

Cine a urmărit aseară meciurile din cadrul Ligii Campionilor, PSG -Real Madrid  și Liverpool- Porto, a trăit două stări total diferite.
Real Madrid , dar mai ales, antrenorul acesteia, Zinedine Zidane au oferiit francezilor o lecție de fotbal. Surpinzător pentru toată lumea, Zidane a început partida cu o formulă care a stârnit mirarea și totodată teama în rândurile fanilor echipei madrilene, avându-se în vedere miza acestei partide și mai ales acel firav 3-1 din tur. Citind lista băncii de rezerve, pe ea se găsea o altă echipă gata în orice moment să dea piept cu oricine: Bale, Isco, Modric, Kroos, Nacho...
Instinctul nu l-a trădat pe antrenorul galacticilor, înlocuitorii ” vedetelor”, Asensio, Lucas și Kovacic au evoluat perfect , relațiile lor cu greii Ronaldo, Casemiro, Benzema , Ramos , Marcelo sau Carvajal funcționând cu precizie. Francezii s-au zbătut ca peștii prinși într-o plasă. Chiar fără Neymar, PSG-ul trebuia ( sau poate că a vrut, dar nu a putut) să forțeze, mai ales cu două arme valoroase în atac precum Cavani și Mbape.
Unay Emery nu a găsit niciun răspuns la o tactică perfectă prezentată de Zinedine Zidane.
PSG-ul a investit de două sau de trei ori mai mult decât Realul , însă indienii ( patronii ) s-au păcălit la antrenor. Nu degeaba , acum îl curtează pe Zidane.
În celălalt meci, cel de pe stadionul englez, Anfield, am asistat la cea mai nemernică partidă de fotbal la acest nivel. Liverpool a făcut cel mai oribil antijoc din câte am văzut.Și-a bătut pur și simplu joc de cele câteva zeci de mii de spectatori, dar mai ales de milioanele de admiratori din toată lumea , pasând la nesfârșit la mijlocul terenului sau înapoi cu portarul, în fața unei echipe modeste, Porto. Cine vrea să motiveze cu ” Păi au bătut în Portugalia cu 5-0, de ce să  mai forțeze”, înseamnă că acea persoană nu iubește fotbalul. Dacă eram în locul celor din tribune și vedeam zâmbetele sarcastice ale antrenorului  Jurgen Kloop, intram peste el și peste circarii lui în teren. Nu trebuiau să câștige iar cu 5-0, dar cei care iubesc echipa din Liverpool meritau o răsplată mult mai mare decât simpla calificare în etapa viitoare a Cupei Ligii Campionilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite