Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când doi vecini au două capre frumoase, de ce fiecare dorește să moară a celuilalt?

Când doi vecini au două capre frumoase, de ce fiecare dorește să moară a celuilalt?
Comentează 1

” Să moară capra vecinului”, nu  știu dacă e o expresie pur românească, dar sigur este un mod de a gândi al majorității celor care  alcătuiesc poporul nostru.

Acum, când am trăit cea mai frumoasă noapte din ultimile în acest an  și cea mai liniștită dimineață, acum după ce Real Madrid a dovedit că este cea mai bună echipă din  lume a momentului, citind presa , citind comentariile pe site-urile de socializare, îmi dau seama că, ”să moara capra vecinului”, a  fost un gând  și al  catalanilor, cetățeni spanioli de fapt, compatrioți cu cei ce reprezintă mașinăria Realului.

E uluitor să auzi sau să citeși îndemnurile presei catalane adresate celor de la Juventus , înaintea finalei, îndemnuri prin care parcă le ordonă italienilor să-i căsăpească pe galactici. Catalnii, cei care au fost scoși din competiție chiar de Juventus.

Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată cum fanii unei echipe doresc răul rivalelor . Adică i-aș înțelege în meciurile directe sau în meciurile a căror soartă ar ajuta echipa lor, dar să dorești răul unei echipe doar din ură, mie , îmi e de neînțeles. Am cunoscuți și prieteni  suporteri , legați sufletește de echipele   Barca  sau Real și mă crucesc citind sau auzind cum  își țin degetele și picioarele încrucișate în semn de ” a purta ghinion” rivalei. Hai să zicem, în meciurile directe, merge asemenea comportare , dar în rest...

Eu sunt pentru o încurajare continuă a favoriților propii. Ar fi superb ca în tribunele unui stadion să poți auzi  cum cele două tabere ale susținătorilor își încurajează propria echipă, fără înjurături, fără expresii de nescris  la adresa adversarei.

Din păcate , pe noi ne bântuie mereu ( și nu numai pe noi, văzând cele scrise de presa catalană), gândirea, deseori  spusă prin diferite formulări, ” Să moară capra vecinului”.

Chiar suntem mai fericiți dacă se va întâmpla așa?

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite