Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce a durat atâta timp? UTA - Gaz Metan Mediaș 1-0

De ce a durat atâta timp?  UTA - Gaz Metan Mediaș 1-0
Comentează 1

 

De ce a trebuit atât de mult să ne zbatem pentru a afla motivele unei evoluții mai vălurite ca ale unei mări învolburate?

De ce a fost nevoie să căutăm motive după motive, unele chiar de domeniul incredibilului?

Mai țin minte că după programul primelor meciuri, visam , și nu irealizabil visul, să ne clasăm după șase etape, în primele șase echipe ale clasamentului. A urmat ”furtuna pe mare” și nimeni nu a mai înțeles nimic. Au urmat ” războaie” și jigniri , pe site-urile de socializare între cei care iubeau UTA cu inima și cei care iubeau UTA cu mintea. Nu știai cui să-i dai dreptate. S-au distrus prietenii, simpatii în rândul celor care iubesc sportul.

Ce s-a întâmplat astăzi? UTA a fost alta. Jucători pe care nu-i mai doreau mulți au demonstrat că mai pot sta la acest club.

Să fi fost de ” vină” Balint pentru că i-a certat și în vestiar și în fața zecilor de suporteri?

Să fi fost de ” vină” grupul minunat de suporteri care au privit meciul prin deschizătura unei porți a stadionului, cei care au privit meciul mai mult cu simțurile?

Să fi fost de vină arbitrului Antonie că a arbitrat corect încercând să demonstreze celor din conducerea clubului arădean că știe și să arbitreze?

Ba chiar și să râdă, ceea ce mi se pare ciudat la un arbitru. Să-ți arați mereu gropițele din obraji , și când trebuia și când numai el știa de ce, nu e prea normal.

Să fi fost de vină ploile acestea de mai, ploi care , așa cum spunea soacră-mea ( Dumnezeu s-o ierte), ” Sunt aur pentru grădină?”. Și aur a fost și-n grădina UTA-ei, un ” aur” salvator, un aur de 24 de karate dacă privim hăul deschis jos, spre nisipurile mișcătoare ale ultimelor locuri din play-out.

Mulți dintre noi, poate intram iar la bănuieli, dacă scorul era mult mai mare. Și putea fi. Numeroase ocazii ratate de -ai noștri, adversarii neavând nici un șut pe poarta lui Iacob.

De asemenea , și Gazul avea nevoie de puncte, nevoie mare.

Pe de altă parte, orice bănuieli au fost șterse de evoluția de mare jucător și mare om a arădeanului din poarta lui Gaz Metan...Pleșca. Păcat că se va retrage.

După înfrângerea suferită împotriva Iașului și egalul lui Real Madrid, într-un moment când se află în lupta pentru promovare, am promis că voi înceta să mai vorbesc sau să scriu despre fotbal, apucându-mă de pescuit.

Mi-am și cumpărat undiță, dar victoria de astăzi a UTA-ei și posibila victorie a Realului la Bilbao, mă va face , probabil , să mă răzgândesc.

Vorba dictonului din magazinul lui Atletico Arad: ” Fără fotbal poți trăi, dar ...ce rost are”?

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite