Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La închiderea urnelor: sondajele de la ora 19 creditează PNL cu 25,8-29%, USR-PLUS cu 23-23,9% și PSD cu 25,8-27% / UPDATE: Cum arată sondajul aferent orei 21

Veste bună pentru opoziție și duș rece pentru Coaliția PSD-ALDE. Potrivit unor sondaje exit-poll realizate de Curs-Avangarde și Sociopol, care prezintă date strânse până la ora 19,30, românii au dat un vot de blam actualei guvernări. Asta, în condițiile în care ceea ce se întâmplă în Diaspora nu a fost luat în considerare la realizarea sondajelor. 

 La închiderea urnelor: sondajele de la ora 19 creditează PNL cu 25,8-29%, USR-PLUS cu 23-23,9% și PSD cu 25,8-27% / UPDATE: Cum arată sondajul aferent orei 21
Comentează 0

Update 2 Cum arată sondajul aferent orei 21

Potrivit sondajului Curs-Avangarde dat publicității la ora 23, care prezintă datele aferente orei 21, PNL și PSD merg bară la bară, cu 25,7%, URS-PLUS are 23,9%, Pro România-5,7%, UDMR-5,4%, PMP-5,2, iar ALDE rămâne sub pargul electoral, cu 4,7%.


Update 1 Dragnea bate în retragere și vorbește despre doi posibili candidați la prezidențiale: Firea și Tăriceanu

Liviu Dragnea, președintele PSD, care spera probabil că partidul său va face o nouă figură frumoasă, atunci când promitea că va face un anunț cu privire la candidatul social-democraților pentru Palatul Cotroceni în această seară, după închiderea urnelor, bate în retragere. Asta, în condițiile în care toată lumea se aștepta să-și anunțe propria candidatură, mai ales că mâine Înalta Curte de Casație și justiție ar putea stabili dacă va face sau nu pușcărie. Dragnea susține că nici nu s-a gândit să candideze el, și că alianța PSD-ALDE are două variante din care trebuie să se aleagă un candidat: Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Vrânceanu Firea.


Conform sondajului Curs-Avangarde, PNL este creditat cu  25,8%, PSD tot cu 25,8%, USR-PLUS cu 23,9%, în timp ce formațiunile din cea de-a doua urnă valorică ar fi luat mult mai puțin: Pro România-5,7%, UDMR-5,4%, PMP-5,2% și ALDE-4,9%.
Un alt sondaj, realizat de Sociopol și prezentat de România TV, dă PNL-ul cu 29%, PSD-ul cu 27%, USR-PLUS cu 23%, Pro România cu 6%, UDMR cu 5%, ALDE cu 4%, PMP cu 3% și PRU cu 1%.

În aceste condiții, este din ce în ce mai clar, că primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ocupantul poziției cu numărul 8 pe lista PNL, va pleca la Bruxelles.
După numărarea voturilor, rezultatele se vor putea modifica, având în vedere că, după cum spuneam, Diaspora nu a fost luată în calcul la realizarea sondajelor și, să nu uităm totuși de marja de eroare...
În ceea ce privește prezența la urne, în cazul alegerilor europarlamentare, până la ora 21 și-au exprimat opțiunea 48,99% dintre românii cu drept de vot, iar în cazul referendumului, 41,26%, fiind depășit cu mult pragul de 30%. Deci, trebuie să o spunem, în ciuda întrebărilor formulate cât se poate de nefericit, președintele Klaus Iohannis a înregistrat o victorie fără drept de apel.
Dar care a fost prezența în Arad. Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, la europarlamentare au votat 47,81% dintre arădenii cu drept de vot, iar la referendum, 42,6.
Citește și: https://www.arq.ro/europarlamentare-si-referendum-2019-aradenii-au-inceput-sa-mearga-la-vot-vezi-prezenta-la-urne-in-timp-real/27948

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite