Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La ce BOLI eşti predispusă, în funcţie de greutate. Detaliile care îţi pot salva viaţa

Greutatea este una dintre principalele aspecte care determină apariţia bolilor. De cele mai multe ori se întâmplă ca problemele cu kilogramele în plus sau în minus să se manifeste, chiar dacă ai un stil de viaţă sănătos, iar sportul este la ordinea zilei. În astfel de cazuri, este bine să apelezi la ajutorul unui medic specialist.

La ce BOLI eşti predispusă, în funcţie de greutate. Detaliile care îţi pot salva viaţa
Comentează 0

Greutatea corporală depinde de mai mulţi factori: aportul de calorii, starea generală de sănătate, vârsta sau asimilarea nutrienţilor. Atât persoanele care au greutatea scăzută, cât şi cele care se confruntă cu numărul de kilograme în plus prezintă probleme de sănătate.

Iată ce boli poţi dezvolta în funcţie de kilogramele în plus sau în minus:

Subponderal

Dacă ai între 1.60 şi 1.65 m înălţime şi între 45-50 de kg, atunci faci parte din categoria persoanelor subponderale. În acest caz, este bine de ştiut că te poţi confrunta cu multe probleme de sănătate, printre care osteoporoză sau afecţiuni ale inimii. Osteoproza apare de la lipsa estrogenului din oase, care le face să fie fragile. Chiar şi o căzătură sau o lovitură uşoară poate reprezenta un pericol.

Afecţiunile cardiace apar din cauza faptului că persoanele cu o greutate scăzută tind să creadă că nu au nicio problemă de sănătate, ceea ce le determină să nu mai fie atente la alimentaţie sau stilul de viaţă pe care îl duc. Nivelul de colesterol creşte indiferent de ceea ce arată cântarul.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.


Scrie un comentariu

trimite