Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea lui Toader la șefia DNA

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader la șefia DNA

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea lui Toader la șefia DNA
Comentează 0

Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, motivarea fiind aceea că "nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere”.

Foarte important de precizat este faptul că, potrivit noii legi, Klaus Iohannis poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției.

Redăm mai jos comunicatul Administrației Prezidențiale:

"În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
- doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
- doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004"

Pe 15 octombrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror șef DNA.

Adina Florea primise, în urmă cu o săptămână, aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite