Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

KineDok începe la Arad cu filmul leton ”Tatăl meu, bancherul”

KineDok powered by One World Romania va începe miercuri, la Arad, cu proiecţia filmului ”Tatăl meu, bancherul” (Letonia), de Ieva Ozolina, şi va prezenta, până pe 29 octombrie, peste 30 de proiecţii în douăzeci de oraşe din ţară.

KineDok începe la Arad cu filmul leton ”Tatăl meu, bancherul”
Comentează 0

”Tatăl meu, bancherul” va rula de la ora 21,00, la Fabrica Teba. Este o poveste est-europeană despre mirajul tranziţiei la capitalism. Boris Osipovs, fost profesor universitar obţine prin propriile forţe un succes rapid în domeniul bancar după prăbuşirea URSS-ului, dar părăseste Letonia pentru a evita arestul în urma unor operaţiuni ilegale. Povestea continuă 15 ani mai târziu în urma unei descoperiri a Interpolului. ”Tatăl meu bancherul” este un film despre un bărbat care se pierde în vremuri de schimbare şi despre fiica lui care speră să îl regăsească.

Între cele 14 documentare aflate în programul Kinedok se numără ”Toto şi surorile lui” (România, 2015), de Alexander Nanau, ”Roboţelul de aur” (România, 2015), de Radu Mocanu şi Mihai Dragolea, ”Fraţi pe vecie” (Norvegia, şi ”Căminul meu” (Cehia, 2014), de Jiří Stejskal.

Kinedok va ajunge, între altele, la Bucureşti, Galaţi, Târgovişte, Bârlad, Timişoara, Odorheiul Secuiesc şi Alexandria. 

Fiecare proiecţie invită participanţii la discuţii libere pe teme de actualitate. Accesul este liber la toate proiecţiile.

Proiecţiile de film documentar creativ sub marca KineDok şi în celelalte ţări participante la proiect - Cehia, Croaţia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi Norvegia, informează organizatorii.

Kinedok România este organizat de Asociaţia One World Romania.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite