Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca participă la Timişoara la dezbaterea privind crearea strategiei de sănătate pe vestul țării

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, se află la Timișoara, unde Ministerul Sănătății a pus în dezbatere crearea strategiei de sănătate pe vestul țării. 

Iustin Cionca participă la Timişoara la dezbaterea privind crearea strategiei de sănătate pe vestul țării
Comentează 0

„Se dorește planificarea și reorganizarea la nivel național a serviciilor de sănătate și trebuie să admitem că avem nevoie de ambele - și de o schimbare de atitudine, de viziune, dar și de o schimbare a felului în care se raportează la sistemul de sănătate publică ministerul, cadrele medicale, managerii din sistem, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcțiile de Sănătate Publică.

Consiliul Județean Arad este foarte interesat de această strategie. Construim trei spitale noi, un alt spital nou l-am dat în folosință cu câțiva ani în urmă. 

Avem investiții în lucru în valoare de 220 de milioane de euro în sistemul de sănătate publică arădean. Doar valoarea Complexului Matern-Pediatrie este estimată la 115 milioane de euro!

De aceea, particip la dezbaterile din aceste zile, fiindcă este important pentru noi să corelăm schimbările din sistemul arădean de sănătate publică cu cele de la nivel regional și național. Și, nu în ultimul rând, să impunem un principiu al echității, ca pacienții din toate județele să beneficieze de servicii medicale de calitate în spitalele regionale, fără niciun fel de discriminare.

Am cerut și conducerii de la Spitalul Clinic Județean de Urgenta Arad și Serviciului de Management al Spitalelor să participe în cadrul proiectului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite