Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Lucrăm la o legătură rutieră bună între orașele Chișineu-Criș, Sântana și Ineu”


Consiliul Județean Arad a început lucrările pe drumul județean Sintea Mică-Sântana. Valoarea proiectului este de trei milioane de euro, iar lungimea drumului județean este de 10 km. Lucrarea este finanțată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad.

Iustin Cionca: „Lucrăm la o legătură rutieră bună între orașele Chișineu-Criș, Sântana și Ineu”
Comentează 1

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a verificat ieri situația lucrării. În acest moment se lucrează la nivelarea drumului și realizarea fundației (în Sintea Mică, înspre Olari), respectiv la decopertarea asfaltului existent, pe relația Olari-Sântana.

„Legăm localitățile Cintei, Zărand, Seleuș, Sintea Mică de zona industrială Sântana, cu un drum județean de bună calitate. Acest drum se va intersecta la Sintea Mică cu drumul Seleuș-Nădab, care va oferi o nouă deschidere întregii zone. Practic, facilităm foarte mult mobilitatea între trei orașe importante din județ: Sântana, Ineu, Chișineu-Criș, care funcționează, fiecare, ca un micro-pol de dezvoltare. Pe de o parte, venim astfel în sprijinul agenților economici, care își pot găsi mai ușor forță de muncă. Pe de altă parte, ajutăm muncitorii să se deplaseze cu mai mare ușurință înspre fabrici, pe drumuri județene modernizate. Nu în ultimul rând, aceste noi legături de bună calitate vor sprijini accesul elevilor din mediul rural la școlile din orașele respective, dar și desfacerea produselor agricole pe piețe mai ofertante, unde piețarii vor putea ajunge mai ușor”, a declarat Iustin Cionca.

Potrivit reprezentanților instituției, anul acesta, Consiliul Județean Arad a deschis deja 19 șantiere pe drumurile județene. „Conducerea Consiliului Județean își respectă astfel, promisiunea făcută arădenilor, de a investi într-unul dintre cele mai ample programe de modernizare/reabilitare a drumurilor județene, în România. Obiectivul îl reprezintă 300 km, adică un sfert din total!”, susțin cei de la CJA.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite