Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU Arad a preluat echipajele SMURD Vinga și Nădlac

ISU Arad a preluat echipajele SMURD Vinga și Nădlac
Comentează 0

Astăzi 21 decembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad a preluat, potrivit prevederilor Legii 78/2020 și a celorlalte reglementări în vigoare, personalul care până la această dată, funcționa ca și echipaj SMURD în organigrama primăriilor Nădlac și Vinga.
Întreg personalul celor două structuri a intrat în subordinea Detașamentului de Pompieri Arad și se vor constitui în două Puncte de Lucru ale subunității.
Astăzi a avut loc ceremonialul militar de acordarea a primului grad și depunerea jurământului militar de către noi subofițeri.
Paramedicii vor executa în continuare același tip de misiuni ca și până în prezent, punctele de lucru fiind dotate cu autospeciale de prim ajutor calificat.
Cele două puncte de lucru vor asigura de regulă, ca și până acuma un raion de intervenție format din:
Punctul de lucru Nădlac: Nădlac, Pecica, Semlac, Șeitin, Peregu Mare cu o populație de peste 28.000 de locuitori și o suprafață de 554 kmp
Punctul de lucru Vinga. Vinga, Șagu cu o populație de peste 10.000 de locuitori și o suprafață de 236 kmp.
În funcție de situația operativă cele două echipaje pot intervenii și în alte locații din județ sau din afara județului.

Reamintim că în anul 2010, primăriile din localitățile Nădlac și Vinga au înființat în cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgențe,cu sprijinul Consiliului Județean Arad, care a pus la dispoziție autospecialele, echipaje de prim ajutor.
Echipajele au fost încadrate cu paramedicii care au absolvit cursurile la centrele de formare ale Ministerului Afacerilor Interne.
În cei 10 ani de existență cele două echipaje au desfășurat peste 10.000 de intervenți, acordând prim ajutor în localitățile de bază, limitrofe sau la solicitare în alte locații.

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite