Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISU a închis o discotecă din Arad și a amendat cu 7500 lei DJTS pentru nereguli la Sala Polivalentă

După tragedia din Clubul Colectiv, ISU Arad și-a intenstificat verificările pe teren. Discoteca din Apateu a fost închisă, iar Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) a primit două amenzi, în total 7.500 de lei, pentru nereguli la Sala Polivalentă.

ISU a închis o discotecă din Arad și a amendat cu 7500 lei DJTS pentru nereguli la Sala Polivalentă
Comentează 1

Reprezentanții ISU Arad au verificat, în ultimele zile, zece cluburi, discoteci, baruri și restaurante, dar și două baze sportive, descoperind 68 de nereguli, iar o discotecă din localitatea Apateu a fost închisă.

În majoritatea cazurilor au fost constatate deficienţe privind organizarea apărării împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa căilor de evacuare sau subdimensionarea acestora.

Au fost aplicate 19 amenzi, cu o valoare totală de 79.300 de lei, iar o parte dintre nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau au fost remediate pe timpul controlului.

Discoteca din Apateu a fost închisă pentru că s-a constatat depăşirea cu mai mult de 10% a numărului de clienți pentru care s-a acordat autorizaţia de securitate la incendiu. Firma a primit și o amendă de 30.000 de lei.

Totodată, ISU a verificat Sala Sporturilor ”Victoria” (Sala Polivalentă), unde se află și bazinul olimpic. Baza este administrată de DJST Arad, care a primit o amendă de 2500 lei și una de 5.000 de lei, pentru nereguli privind instalațiile de stingere, respectiv hidranții și stingătoarele nu aveau verificările periodice obligatorii sau nu funcționau la capacitatea necesară. Amenda a fost achitată în 48 de ore, DJST plătind suma de 3.750 lei.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite