Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ISTERIE pe tema refugiaților care ar invada Aradul. Se strâng și semnături împotriva lor!

Informațiile conform cărora municipalitatea ar fi intenționat să aducă imigranți în Arad au stârnit o adevărată dezbatere în mediul online, în ultimele zile, și s-a ajuns chiar la amenințări cu proteste de stradă.

ISTERIE pe tema refugiaților care ar invada Aradul. Se strâng și semnături împotriva lor!
Comentează 0

Ideea ca Aradul să găzduiască refugiați a apărut în dosarul de candidatură pentru titlul ”Capitală Europeană a Culturii”, ceea ce ar putea trece cu ușurință ca o gafă din partea autorităților locale.

Primăria a dezmințit, însă, că a făcut orice demers în acest sens, iar Andrei Ando, directorul executiv al Asociației „Arad – Capitală Europeană a Culturii 2021”, și-a asumat introducerea acestei teme în dosarul de candidatură, precizând, după ce spiritele s-au aprins la nivel local, că subiectul nu mai este de actualitate.

”La momentul realizării dosarului de candidatură, pe agenda publică europeană era drama umanitară determinată de conflictele armate și activităţile teroriste din Orientul Apropiat, care au generat emigrarea în masă înspre Europa (...) Proiectul nostru a vizat primirea unor oameni aflaţi în suferinţă, în cadrul Centrului de Refugiați de la Horia unde sunt deja cazaţi 60 de imigranţi în condiţii de maxima securitate”, precizează Ando, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că ”echipa de redactare a dosarului de candidatură îşi asumă întru totul includerea acestei teme în proiectul Aradului”.

”Odată cu încheierea candidaturii noastre, tema nu mai este de actualitate şi nu se mai pune problema unui proiect de integrare a refugiaţilor la Arad”, a adăugat Andrei Ando.

Explicațiile nu au convins pe toată lumea, iar anumite persoane și grupuri cu interese politice au provocat o dezbatere pe această temă în mediul online și chiar au organizat un protest în fața Primăriei, seara trecută. S-au adunat însă câteva persoane, astfel că acțiunea s-a încheiat rapid, pentru că nici presa nu s-a dovedit interesată de manifestare.

Subiectul nu pare însă stins. Pe site-ul www.petitieonline.com a apărut inițiativa strângerii de semnături împotriva presupusului demers al autorităților locale de a prelua imigranți.

”Nu vrem refugiați sirieni în Arad”, se numește demersul, argumentat astfel: ”Nu vrem, nu pentru că am fi rasiști, aici conviețuim toți în pace, dar nu vrem oameni care nu au aceleași principii morale ca și noi. Nu vrem ca fetițele noastre sau soțiile voastre să fie violate”.

Până la ora transmiterii acestei știri, 41 persoane au semnat această petiție, de pe 38 de adrese IP diferite, conform statisticilor site-ului.

Primarul Gheorghe Falcă a precizat, zilele trecute, că ”niciodată Primăria nu a solicitat vreun refugiat și nici nu a alocat bani în acest sens”.

CITEȘTE ȘI: Primarul spune că nu a cerut ”cotă de refugiați” pentru Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite