Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ÎPS Timotei a împlinit astăzi 85 de ani

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbătorit ziua de naştere. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Veche din Arad de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, ostenitori la Centrul eparhial și la cele două instituții de învățământ teologic, scrie arhiepiscopia-aradului.ro.

ÎPS Timotei a împlinit astăzi 85 de ani
Comentează 0

Începând cu ora 11, în Sala festivă a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a avut loc lansarea volumului „Vestire de Praznic”, care cuprinde toate pastoralele Înaltpreasfințitului Părinte Timotei la Sfintele și marile sărbători ale Nașterii și Învierii Domnului, din anul 1984 până în acest an 2021 (un număr de 72 de pastorale). 

Lansarea volumului a avut loc în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad. Din prezidiu au făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, dr. Doru Sinaci, subprefectul Aradului şi pr. prof.univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Moderatorul acestui eveniment a fost Protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, cel care a și coordonat acest volum. În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul a elogiat activitatea pastorală, administrativă şi teologică a Ierarhului arădean precum şi implicaţiile acestora în viaţa şi evoluţia eparhiei arădene. În ceea ce îl priveşte, dr. Doru Sinaci a amintit că Înaltpreasfinţia Sa face parte din şirul ierarhilor arădeni teologi şi cărturari, dar şi cu mari realizări de ordin administrativ.

Intraţi AICI pentru detalii şi mai multe fotografii.

Mai trebuie spus că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de felicitare chiriarhului arădean, mesaj în care trece în revistă principalele realizări ale Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei şi se roagă Mântuitorului Hristos  să-i dăruiască în continuare „aceeaşi dragoste şi aceeaşi râvnă sfântă pentru Biserică şi Neam”.

Intraţi AICI pentru a citi întregul mesaj.

Sursa foto: arhiepiscopiaaradului.ro

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite