Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Activități social-filantropice în Arhiepiscopia Aradului, în anul 2019

Lucrarea Bisericii Ortodoxe Române pe tărâm social filantropic și misionar se desfășoară sub imperativul scripturistic și patristic „Dăruind vei dobândi” și cuprinde pe toți fiii ei aflați în nevoi materiale și spirituale. La această lucrare, în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, ne-am angajat clerici și credincioși împreună purtând atât cât avem putința nevoile semenilor noștri bolnavi, săraci, tineri și vârstnici.

Activități social-filantropice în Arhiepiscopia Aradului, în anul 2019
Comentează 0

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și prin implicarea directă a P.S. Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, s-a străduit şi în anul 2019, ca activitatea preoţilor misionari din spitale, armată, penitenciar şi azile de bătrâni, precum şi activitatea de asistenţă socială în cuprinsul eparhiei să fie îndeplinită conform învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos dar şi pe măsura aşteptărilor beneficiarilor.

Activitățile social-filantropice din Arhiepiscopia Aradului s-au desfășurat astfel:

  1. Activitatea misionară în spitale, unitatea militară, penitenciar, centre pentru vârstnici a fost împlinită prin slujirea a opt preoți și numeroși voluntari.
  2. Activitatea social-filantropică desfășurată prin Centrul Eparhial și Cantina Socială, cabinetele medicale și Centrul de Incluziune Socială a însemnat ajutorarea persoanelor și familiilor vulnerabile social cu bani și produse în valoare de 494.031 lei.
  3. Activitatea social-filantropică desfășurată prin parohii și mănăstiri. Au fost sprijinite material prin centre sociale, cantine sociale și colecte aproximativ 14.000 de persoane cu bani și produse în valoare de 630.000 lei.
  4. Activitatea social-filantropică prin asociații și ONG-uri partenere cu Arhiepiscopia Aradului – s-au oferit servicii sociale, reparat și dotat unități medicale, sprijinit elevi și persoane cu probleme sociale cu produse, rechizite școale și bani, aproximativ 300.000  lei.

Mulțumim tuturor celor care și-au deschis inima și au întins mâna spre frații lor aflați în nevoi.

Pr. Gheorghe Gligor, consilier social

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite