Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis după decizia CCR: Guvernul și-a pierdut legitimitatea. Poftiți, doamnă în Parlament!

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la ora 17.00, după decizia CCR care îl obligă să numească miniștrii interimari propuși de premierul Viorica Dăncilă. Iohannis spune că premierul este obligat de Curtea Constituțională să vină cu cabinetul în Parlament, deoarece CCR a arătat că "Guvernul și-a pierdut legitimitatea".

Iohannis după decizia CCR: Guvernul și-a pierdut legitimitatea. Poftiți, doamnă în Parlament!
Comentează 1

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă de la Cotroceni, miercuri la ora 17.00. Realitatea TV și Realitatea.net au transmis LIVE reacția președintelui după decizia CCR de azi:

- Decizia de azi a CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de peste 3 săptămâni

- Guvernul nu mai are aceeași compoziție politică, iar premierul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului pentru votul de încredere

- Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns corect și inevitabil la ceeași consluzie: Guvernul și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă în fața Parlamentului pentru un vot de validare.

- Celelalte chestiuni din materialul CCR sunt blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a primi un vot de încredere în Parlament, unde trebuia să meargă din capul locului

- Deciziile le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei CCR în Monitorul Oficial.

- Dacă doamna Dăncilă vrea să pună punct crizei politice, îi spun: "Poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare"

Curtea Constituţională a României (CCR) a luat miercuri decizia în conflictul juridic dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis cu privire la refuzul acestuia din urmă de a numi miniștrii interimari.

CCR a admis parțial sesizarea privind conflictul dintre premier și președinte. Astfel, președintele Klaus Iohannis este obligat să revoce miniștrii demiși de Dăncilă după plecarea ALDE din coaliție, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri.

În același timp însă, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere pentru miniștrii plini.

Şeful Executivului trimisese, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat toate propunerile de remaniere ale Vioricăi Dăncilă, inclusiv pe cele de interimari.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite