Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Infractorii care fug de pedeapsă ar putea primi încă trei ani de PUŞCĂRIE; câţi FUGARI din ARAD ar putea „BENEFICIA” de noua lege şi cine sunt aceştia

Ministrul Justiţiei, Alina Gorgiu, vine cu o veste proastă pentru fugarii României: dacă nu se predau în şapte zile de la condamnare ar putea primi încă trei ani în plus de puşcărie.

Infractorii care fug de pedeapsă ar putea primi încă trei ani de PUŞCĂRIE; câţi FUGARI din ARAD ar putea „BENEFICIA” de noua lege şi cine sunt aceştia
Comentează 0

„Toată lumea este egală în fața legii și trebuie să răspundă când o încalcă!

Astăzi, Senatul a adoptat proiectul de lege al Ministerului Justiției prin care persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare și care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor fi pedepsite și pentru infracțiunea de ”evadare”.

Pledez pentru o procedură urgentă și la Camera Deputaților, for decizional!

Este nevoie de această lege, pentru a combate comportamentul ”fugarilor”, care nu e de ieri, de azi! Altfel, s-ar putea greșit interpreta că statul acceptă tacit sustragerea unora de la executarea pedepsei definitive.

Și nu asta e realitatea! Toti fugarii României trebuie să își ispășească pedepsele privative de libertate în închisorile de aici. Standardele CEDO sunt respectate.

În prezent, 1845 de persoane extrădate sau predate execută pedepsele în penitenciarele din România.

În plus, investițiile Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru modernizarea condițiilor din penitenciare sunt la cote înalte. Chiar astăzi, la Rahova, a fost marcată finalizarea unei investiții în valoare de peste un milion de lei, bani care au fost utilizați pentru crearea unui număr de 108 locuri noi de cazare și modernizarea a altor 88.

Sunt pași înainte pentru sporirea încrederii publicului în justiție și în respectul față de lege!”, a scris, ieri, pe Facebook Alina Gorgiu.

Infractori cu nume sonore au scăpat până acum de pedeapsă

La nivel naţional, există mandate europene de arestare emise pe numele unor infractori precum Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dragoş Săvulescu, fost acţionar al lui Dinamo, iar persoane precum Omar Mukhles, condamnat la 5 ani de închisoare pentru terorism şi Zaher Iskandarani, condamnat tot la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, ca să vorbim doar despre câteva dintre cele mai sonore nume, par să râdă în hohote de autorităţile judiciare din România care nu au reuşit de ani de zile să-i oblige să-şi execute pedeapsa.

Doi arădeni pe lista „celor mai căutaţi” şi 74 pe lista de urmăriţi

În ceea ce-i priveşte pe condamnaţii din Arad, care au reuşit să se sustragă executării pedepsei, pe lista celor mai căutaţi infractori (most wanted), apar două nume: Vasi Radu şi Bulzan Marius Dan. Primul are de executat o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni de închisoare, pentru „nerespectarea regimului materiiior explozive”, în timp ce Bulzan Marius Dan a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru „săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”.

Cât priveşte lista persoanelor care sunt doar urmărite, aceasta cuprinde 74 de persoane, condamnate pentru o gamă largă de infracţiuni.  

Intraţi AICI pentru a vedea cum arată cei mai căutaţi arădeni şi AICI pentru a vedea cum arată şi cine sunt ceilalţi fugari arădeni daţi în urmărire.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite