Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce o serie de rromi care se întorc din Italia se tem că ajung la pușcărie din cauza coronavirusului? Cum mint la frontieră?

Inspectorul şcolar pentru rromi, Lucian Dimitriu, a fost luni, 24 februarie, în satul Mironu, din comuna Valea Moldovei a judeţului Suceava, pentru a verifica dacă se confirmă declaraţiile primarului din localitate care a spus că 300 de romi s-au întors acasă din Italia şi au minţit la vamă că vin din Germania, scrie adevărul.ro.

De ce o serie de rromi care se întorc din Italia se tem că ajung la pușcărie din cauza coronavirusului? Cum mint la frontieră?
Comentează 0

Dimitriu a declarat pentru „Adevărul” că a numărat persoanele care s-au întors acasă, în Mironu, în ultimele zile, şi n-ar fi 300, ci aproximativ 40. Este vorba despre săteni aflaţi la muncă în Italia, mai exact în zonele afectate de coronavirus şi, de teama îmbolnăvirii, s-au urcat în maşinile personale şi în microbuze şi s-au întors în ţară. Numai că, la vamă, când au fost întrebaţi de unde vin, ei au minţit spunând că se întorc din Germania. Motivul? Rromii confundă carantina cu închisoarea. „Au minţit pentru că asemuiesc perioada de carantină cu închisoarea. Este o frică a lor că vor fi închişi. Am informaţii că mai sunt persoane pe drum. Se întorc din Italia, iar la graniţă vor minţi. Vor spune că vin dintr-o altă ţară, una neafectată de coronavirus”, a declarat inspectorul pentru sursa citată. Lucian Dimitru a spus că situaţia este cu atât mai gravă cu cât în comunitate nu s-a luat nicio măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, iar într-o singură casă locuiesc şi 15 persoane.

Intrați aici pentru detalii:  https://adevarul.ro/locale/suceava/motivulhalucinant-romii-suceveni-mintit-vama-seintorc-germania-confundacarantina-inchisoarea-1_5e5507c45163ec42716d483d/index.html

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite