Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incredibila poveste a unei românce. E și MĂICUȚĂ, dar și MEDIC în același timp

În fiecare zi o măicuţă din Slobozia îmbracă peste veşmintele călugăreşti, halatul de medic. Maica Paraschiva Cornea îngrijește aproape 4.000 de pacienți, între care se numără și sute de cazuri sociale. Măicuţa nu oboseşte, pentru că, spune ea, rugăciunile şi dragostea pentru oameni îi dau putere.

Incredibila poveste a unei românce. E și MĂICUȚĂ, dar și MEDIC în același timp
Comentează 0

Într-o dimineaţă de toamna o măicuţa se roagă cu speranţă şi bucurie într-o biserică din Slobozia. Nu este însă o călugăriţă oarecare. Abia după rugăciune îşi urmează adevărata să chemare. Peste straiele negre îmbracă halatul de medic, măicuţa a absolvit facultatea de medicină din Bucureşti şi de opt ani este doctor cu drepturi depline.

Măicuţa Paraschiva Cornea are în grijă aproape 3.000 de pacienţi din Slobozia şi dintr-un sat apropiat. La aceştia se adaugă sute de cazuri sociale, oameni săraci şi ai nimănui.

Drumul către facultatea de Medicină a început la puţin timp după ce a îmbrăcat straiele călugăreşti. A urmat mai întâi o şcoală postliceală şi apoi a început studiile superioare. Măicuţa Paraschiva îşi aminteşte şi astăzi prima zi la cabinet.

Cu blândeţe şi pricepere, măicuţa a câştigat inimile bolnavilor. Pe lângă munca la cele două cabinete, măicuţa Paraschiva are grijă şi de 450 de persoane la Centrul Social al Episcopiei. Aici ajung oameni fără niciun venit. Maica Paraschiva a dat liniştea mănăstirii pe viaţa stresantă de medic, însă rugăciunea o ajută de fiecare dată să treacă peste momentele grele.Că să-şi continue misiunea, măicuţa are nevoie de un aparat EKG şi de un ecograf, pentru a pune diagnostice cât mai exacte. Aşteaptă ajutor de la Dumnezeu dar mai ales de la minister. 

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite