Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incidentul care ar putea declanșa războiul cu Coreea de Nord în luna octombrie

Oficialii de la Seul se aşteaptă ca regimul de la Phenian să efectueze noi acţiuni provocatoare în luna octombrie, în perioada în care va fi aniversarea partidului comunist nord-coreean şi în care are loc congresul Partidului Comunist din China, informează site-ul agenţiei Reuters, citate de Mediafax.

Incidentul care ar putea declanșa războiul cu Coreea de Nord în luna octombrie
Comentează 0

Moon Jae-In, preşedintele Coreei de Sud, a avut, joi, o întrevedere cu consilierul pentru securitate naţională Chung Eui-Yon. Acesta din urmă i-a transmis preşedintelui sud-coreean că se aşteaptă ca Phenianul să se angajeze în noi acţiuni provocatoare la jumătatea lunii octombrie, însă nu au fost oferite date cu privire la ce tip de acţiuni ar urma să efectueze Coreea de Nord.

”Din informarea lui Chung reiese că există îngrijorări cu privire la declanşarea unui conflict militar în urma unor incidente accidentale. Preşedintele Statelor Unite vorbeşte de opţiuni militare şi diplomatice, însă Coreea de Sud nu poate trece din nou printr-un război”, a afirmat Park Wan-Ju, purtătorul de cuvât al Partidului Democrat, formaţiunea de guvernământ din Coreea de Sud.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat după repetatele teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian. Washingtonul şi Phenianul s-au ameninţat reciproc în ultimele luni, aspect ce amplifică stare de nelinişte din regiune.


Scrie un comentariu

trimite