Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe vacanța judecătorească; cum funcționează Registratura și Arhiva și Biroul de Informare

Reprezentanții Tribunalului Arad anunță justițiabilii că peste câteva zile începe vacanța judecătorească. În aceste condiții, a fost dat publicității programul de funcționare a Registraturii și Arhivei.

Începe vacanța judecătorească; cum funcționează Registratura și Arhiva și Biroul de Informare
Comentează 0

„Potrivit dispoziţiilor art. I, pct. 16 din Hotărârea  nr. 734/12.05.2020, a Secţiei  pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru anul calendaristic 2020, vacanţa judecătorească este de o lună, în intervalul 1 – 31 august.

Pe durata vacanţei judecătoreşti legale, 01 - 31 august 2020, la Tribunalul Arad şi Judecătoria Arad, compartimentele care desfăşoară activităţi cu publicul, Registratura şi Arhiva  vor avea program cu publicul zilnic, între orele  8:30-13:00, iar  programul pentru studiul dosarelor din arhivă, se va desfășura zilnic, între orele orele 8:30 – 13:00”, susține Virgiliu Flavius Bradin, vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

În continuare, acesta a ținut să precizeze că  instanţele arădene dispun de dosarul electronic, astfel încât se recomandă studierea dosarului on-line, dar, dacă există situații în care se solicită studiul dosarului în arhivă, acest lucru este posibil numai după o programare prealabilă cu cel puțin 24 de ore, atât la Tribunalul Arad, cât şi la Judecătoria Arad. Programarea se face pe baza unei solicitări telefonice, solicitare aprobată de grefierul coordonator arhivă.

Preluarea actelor pentru aplicarea apostilei se va efectua zilnic, la Compartimentul Registratură,  în intervalul  orar 9:00 – 11:00, iar eliberarea actelor apostilate se va efectua zilnic în intervalul orar  13:00- 14:00.

De menționat că programul cu publicul în cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice este suspendat, urmând ca sesizările, cererile sau memoriile să fie transmise prin mijloace de comunicare alternative permise de lege, e-mail: tr-arad@just.ro, fax: 0257/251700,  respectiv prin poştă, persoanele interesate putând solicita informaţii şi telefonic, apelând  numerele de telefon: 0374/491086 – pentru Tribunalul Arad şi 0374/491087 – pentru Judecătoria Arad.

           

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite