Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe noua stagiune a Teatrului Clasic Ioan Slavici

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad a organizat marți, 10 septembrie, de la ora 11.00, în foaierul sălii Studio, o amplă conferință de presă, la careu răspuns întrebărilor jurnaliștilor următorii: Bogdan Alexandru Costea - directorul Teatrului Clasic “Ioan Slavici, Cristian Ban – regizor TCISA, Semion Serzin (regizorul spectacolului „Trei surori”), Raluca Rădulescu (coordonator al proiectului „Trei surori”), actorii din distribuția spectacolului „Trei surori”, Ștefan Lupu (regizor la spectacolului „Scufița Verde”) și Christian Caimacan – director artistic al Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” 2019.

Începe noua stagiune a Teatrului Clasic Ioan Slavici
Comentează 0

Subiectele discute au fost  următoarele:

  1. „Trei surori” de A.P. Cehov, în regia lui Semion Serzin deschide stagiunea 2019 – 2020. Spectacolul, producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad și a Teatrului Nottara București, îi are în distribuție pe actorii: Mihaela Subțirică, Iulia Verdeș, Roxana Sabău, Filip Ristovski, Angela Petrean-Varjasi, Robert Pavicsits, Alexandra Murăruș, Alex Mărgineanu, Crenguţa Hariton, Andrei Elek și Bogdan Costea. Avanpremiera are loc în 10 septembrie, la ora 19.00, în sala Studio a TCISA, iar premiera – în 14 septembrie.
  2. Al doilea proiect al stagiunii 2019 – 2020 este „Scufița Verde” de Claudiu Sfirschi Lăudat, în regia lui Ștefan Lupu. Acesta va avea premiera în 10 octombrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Clasic. Distribuția noului spectacol îi reunește pe: Zoltan Lovas, Cecilia Donat Lucanu, Alina Vasiljievic, Oana Kun, Angela Petrean Varjasi, Robert Pavicsits, Carmen Vlaga Bogdan, Andrei Elek, Marian Parfeni și Carmen Butariu.
  3. Finalul lunii septembrie coincide și cu debutul celei de a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”. Evenimentul, care are loc în perioada 29 septembrie – 4 octombrie, prezintă spectacole susținute de trupe din Arad, Târgu Mureș, Alba Iulia, Galați, Brașov, Craiova, Constanța, Baia Mare, București, dar și din Ungaria, Bulgaria, Spania și Franța.
  4. Stagiunea 2019 – 2020 înseamnă pentru actorii arădeni și o serie de participări la festivaluri naționale și internaționale: Festivalul „Zile și nopți de teatru” (Brăila), Fest(in) pe Bulevard (București), Festivalul Național de Comedie (Galați) etc. Cea mai importantă întâlnire festivalieră a toamnei este, fără îndoială, Festivalul Național de Teatru în cadrul căruia Teatrul Clasic „Ioan Slavici” prezintă spectacolul „Familia Ibsen”, în regia lui Cristian Ban.

”Ne bucurăm să deschidem stagiunea cu o premieră, cu un spectacol pe care l-am lucrat într-o formă de schiță în 2018, în urma colaborării pe care Teatrul IoanSlavici a avuto cu Teatrul Nottara din București, în urma unei repetiții de 8 zile cu o parte a torilor dn proiect, respectiv cinci actori de la Nottara și ai Teatrului indenendent au fost prezenți la Arad pentru munca finală la acest spectacol, alături de regizorul Semion Serzin, secondat de către Raluca Rădulescu, traducătorul și asistentul de regie al acestui proiect. Este un spectacol antrenant, un spectacol viu, este o recitire regizorală a textului cehovian și așteptăm ca acest proict să aibă același parcurs, dacă nu unul cumva unul mai bun, având în vedere că există un precedent la spectacolul Disputa, realizat tot cu Teatrul Nottara în regim de coporducție”, ne-a precizat Bogdan Costea, directorul teatrului arădean, la încheierea conferinței de presă.

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite