Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită în Parcul Reconcilierii

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni sărbătorită în Parcul Reconcilierii
Comentează 0

În după-amiaza zilei de miercuri, 15 martie, Filiala județeană a UDMRa organizat în Parcul Reconcilierii din Arad o ceremonie de comemorare a eroilor maghiari căzuți în timpul Revoluției de la 1848 din Ungaria.

La festivitate au participat aproximativ 500 de persoane, iar printre oficiali prezenți s-au aflat: primarul municipiului, Gheorghe Falcă, cei doi viceprimari, Levente Bognar și Călin Bibarț, Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, prefectul județului, Cosmin Pribac, consulul Ungariei la Cluj, Kecskes Tibor, deputatul Farago Peter, liderul UDMR Arad și alții.

După citirea mesajelor și rostirea alocuțiunilor de rigoare au fost depuse de către oficialități  coroane și jerbe de flori.

De menționat că, în contrapartidă, în cealaltă parte a parcului, la baza Arcului de Triumf, s-au adunat aproximativ 50 de reprezentanți ai Partidului NOUA DREAPTĂ, coordonați de Tudor Ionescu și Angel Popescu și ei, la rândul lor, au desfășurat un drapel tricolor lung de 20 de metri și lat de 5 metri, ca un memento pentru revoluționarii români de la 1848.

Festivitățile s-au încheiat pe acordurile simfoniei ODĂ BUCURIEI, imnul Uninuii Europene, garantul reconcilierii și viitorului popoarelor BĂTRÂNULUI CONTINENT.

Vasile de Zarand

 

 

Galerie foto (130)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite