Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendiu URIAŞ la rampa de gunoi din Cluj. Pompierii luptă cu focul de 12 ore (VIDEO)

Un incendiu de amploare a izbucnit miercuri seară, la Cluj Napoca, la rampa de gunoi a oraşului, și nu a fost lichidat nici la această oră, informează Realitatea TV, citând surse ale ISU. 

Incendiu URIAŞ la rampa de gunoi din Cluj. Pompierii luptă cu focul de 12 ore (VIDEO)
Comentează 1

Flăcări uriașe, întinse pe aproape 1.000 de metri pătrați pot fi văzute de la mulți kilometri distanță de Pata Rât, locul unde miercuri seară a izbucnit un nou incendiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a anunțat miercuri seara că intervine la fața locului cu cinci autospeciale de stingere a incendiilor și peste 30 de pompierii, care se luptat cu flăcări de zeci de metri înălțime, scrie Someşeanul.ro. 

În sprijinul pompierilor clujeni au sărit atât abgajații Regiei de Administrare a Domeniului Public, cu mai multe autocisterne, cât și 20 de polițiști.

Potrivit informațiilor primite de la fața locului, incendiul este unul uriaș, cel mai mare de până acum la rampa de gunoi a Clujului, iar flăcările sunt favorizate de vântul care bate cu putere.

Focul a izbucnit la rampa temporară de deșeuri a municipiului Cluj-Napoca, care funcționează de cânf groapa de gunoi a orașului a fost închisă în urmă cu doi ani pentru că nu îndeplinește normele de mediu.

Incendiul are loc la numai două zile după vizita ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, care a cerut demiterea șefului Gărzii de Mediu din județ pentru că nu și-ar fi făcut datoria în ceea ce privește depozitul de deșeuri de la Pata Rât. În plus, Gavrilescu l-a avertizat pe primarul Emil Boc că rampa temporară de deșeuri își va atinge în scurt timp capacitatea maximă.

Sursa foto


Scrie un comentariu

trimite